ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Μανιτάρια αντί για Φυτοφάρμακα

Paul Stamets , SMART φυτοφάρμακα, μανιτάρια
USA. Washington. Shelton. Fungi Perfecti headquarters. Paul Stamets, with parasol mushrooms. Photo: ©2009 Isaac Hernandez, All Rights Reserved.

Το 2006 ένας από τους μεγαλύτερους μυκητολόγους στον κόσμο, ο Paul Stamets έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Όμως, όπως αναφέρεται, το εν λόγω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη διάλυση αυτής της βιομηχανίας χημικών φυτοφαρμάκων.

Λίγοι μπορούν πλέον να αρνηθούν ότι τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως στην σύγχρονη συμβατική γεωργία έχουν βλαβερές συνέπειες για τη γη, τους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά και τα έντομα.

Ο Staments ανακάλυψε τον τρόπο, ώστε να κρατήσει μακριά από τις καλλιέργειες τα έντομα, αλλά με απόλυτα φυσικό τρόπο. Πρόκειται για τα SMART φυτοφάρμακα. Δηλαδή, τα βιολογικά φυτοφάρμακα που προστατεύουν τις καλλιέργειες από 200.000 είδη εντόμων, και όλα αυτά χάρη στην «μαγεία» των μανιταριών.

Με την πατέντα του ο Staments προτείνει τη λήψη εντομοπαθογόνων μυκήτων (που σκοτώνουν τα έντομα) και τη μετατροπή τους σε μη παραγωγικούς σπόρους. Οι συγκεκριμένοι σπόροι με τη σειρά τους προσελκύουν τα έντομα, τα οποία τρώνε τον σπόρο και μετατρέπονται σε μύκητες.

Δείτε το σχετικό Video

Πηγή: agroepidotiseis.blogspot.com

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Μανιτάρι Το Πολύτιμο!!!

Τι Αγροτικό Επιδοτεί Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας