NEWS ΠΡΟΣΩΠΑ

Δώρα Μοσχονά: από τα Παλιάμπελα Βόνιτσας κέρδισε το Γ΄ βραβείο δοκιμίου στον 8ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό

Δώρα Μοσχονά
Δώρα Μοσχονά

Δώρα Μοσχονά

Mε μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε πως η συμπατριώτισσά μας συγγραφέαςΔώρα Μοσχονά (από τα Παλιάμπελα Βόνιτσας) κέρδισε το Τρίτο ΒΡΑΒΕΙΟ δοκιμίου στον 8ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας και κέρδισε το βραβείο στα βιβλία της χρονιάς με το διήγημα της: Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΣ.
Το δοκίμιο της Δώρας Μοσχονά που κέρδισε το τρίτο βραβείο, συμμετείχε στο θέμα: «ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΤΟ 1955-1959 ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ-ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;» και ο τίτλος του ήταν: “ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ”……….          
         Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα στο Αμφιθέατρο Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, το οποίο πλημμύρισε από λογοτέχνες, συγγραφείς, δημοσιογράφους, κριτικούς και φίλους της λογοτεχνίας.
      Επίσης για το δοκίμιο της η Δώρα Μοσχονά βραβεύτηκε και απο το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59 (Σ.Ι.Μ.Α.Ε.) που είχε αθλοθετήσει τα τρία πρώτα βραβεία.
         Τα βραβεία απένειμαν στην συγγραφέα για το δοκίμιο ο Πρόεδρος του ΣΙΜΑΕκ. Ανδρέας Μεϊμαρίδης και για το βιβλίο της χρονιάς “Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΣ” η κα Παναγιώτα Ζαλώνη, εκδότρια και Πρόεδρος του Λογοτεχνικού Ομίλου «ξάστερον».

     -Συγχαίρουμε θερμά την κα Δώρα Μοσχονά για τις επιτυχίες της και της ευχόμαστε να συνεχίσει τις διακρίσεις.
Πηγή: xiromeronews