BUSINESS NEWS

Εξαγοράζεται η μεγαλύτερη εταιρεία πλοίων Ro-Ro της Τουρκίας

Η δανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία DFDS ανακοίνωσε την απόκτηση του 98,8% των μετοχών της U.N. Ro-Ro Isletmeleri, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία πλοίων Ro-Ro της Τουρκίας. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η U.N. Ro-Ro Isletmeleri δραστηριοποιείται στη διακίνηση εμπορευμάτων μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης, έχοντας έναν στόλο 12 πλοίων Ro-Ro, ενώ διαθέτει συγχρόνως δύο τερματικούς σταθμούς υποδοχής πλοίων Rο-Rο στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και της Τεργέστης.

Η τουρκική εταιρεία είχε εξαγοράσει την επίσης τουρκική εταιρεία Ulusoy Ro-Ro πέρυσι, έναντι € 215 εκατ. ($230,8 εκατ.), έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της θέσης της στον ευρωπαϊκό ναυτιλιακό χάρτη.

Αναφορικά με την DFDS, μέσα από την απόκτηση του 98,8% των μετοχών της U.N. Ro-Ro Isletmeleri, η δανέζικη εταιρεία πρόκειται να επεκτείνει τις εμπορικές δραστηριότητές της στην μεσογειακή αγορά και στην αγορά της Τουρκίας, καθώς το εμπόριο μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση.

Εκπρόσωπος της DFDS δήλωσε ότι με την ένταξη των 12 πλοίων της UN. Ro-Ro η DFDS θα διαθέτει έναν στόλο από 62 πλοία, ενώ την παρούσα περίοδο ναυπηγούνται και άλλα μεγάλης χωρητικότητας Ro- Ro πλοία για την εταιρεία. Η δανέζικη εταιρεία εκτιμάται ότι θα αποκτήσει μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις μεταφορές εμπορευμάτων τόσο στην μεσογειακή αγορά που θέλει να επεκταθεί όσο και στην αγορά της Β. Ευρώπης όπου ήδη δραστηριοποιείται.

Φωτό: unroro.com.tr, Πηγή: naftikachronika.gr