ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωάννινα: Άλογο κατέρρευσε εξαντλημένο στην άκρη του δρόμου

άλογο, κακοποίηση ζώων, ιωάννινα, Άλογο κατέρρευσε
άλογο, κακοποίηση ζώων, ιωάννινα, Άλογο κατέρρευσε

Πέμπτη βράδυ, 17-11-16, διερχόμενοι οδηγοί σε δρόμο πλησίον των φυλακών Σταυρακίου εντόπισαν ένα αδύναμο άλογο να κείτεται στην άκρη του οδοστρώματος ,με κίνδυνο να τραυματιστεί απο διερχόμενα οχήματα ,αφού στο σημείο ο φωτισμός είναι ανεπαρκής.
Το ζώο φαινόταν να έχει καταρρεύσει πιθανότατα απο αδυναμία ,καθώς όση ώρα βρίσκονταν στο έδαφος με όση δύναμη του είχε απομείνει έψαχνε κάτι για να φάει ….

Στο σημείο πήγαν άνδρες της αστυνομίας για να μεριμνήσουν σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την μεταφορά του ζώου σε ασφαλές και ζεστό σημείο,αφού στην περιοχή επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

alogoo

Πριν απο λίγες μέρες ένα ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί στην ίδια περιοχή, όταν ένα άλογο είχε πάλι καταρρεύσει στη μέση του δρόμου απο αδυναμία, αφού σύμφωνα με την καταγγελία που είχε γίνει στην αστυνομία ο κάτοχός του φέρεται να μην το φρόντιζε όπως έπρεπε, αφήνοντάς το σε χωράφι εκτεθειμένο στη βροχή και στο κρύο, χωρίς καμία απολύτως προστασία. Τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου είχαν πάει τότε σε χωράφι στην Κιάφα όπου είχαν και την πληροφορία πως βρίσκονταν πεσμένο το άλογο. Μόνο που οταν πήγαν στην περιοχή το άλογο είχε εξαφανιστεί ενώ μέλος του συλλόγου είχε δει στην περιοχή του Σταυρακίου ένα άλογο με τον ιδιοκτήτη του να το τραβά να προχωρήσει με το ζόρι, παρόλο που ήταν αδύνατον να σταθεί στα πόδια του…Για το περιστατικό είχε ενημερωθεί η Φιλοζωική και ο Ιππικός Ομιλος που παρακολουθούν και την υπόθεση.

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες και το νέο περιστατικό εγκατάλειψης που μοιάζει πολύ με το παραπάνω έρχεται να προστεθεί στο προηγούμενο, προκαλώντας θλίψη και προβληματισμό σχετικά με την ανευθυνότητα κάποιων ιδιοκτητών ζώων που για λόγους που μόνο εκείνοι γνωρίζουν, αφήνουν αβοήθητο το ζώο που κάποτε θέλησαν να αποκτήσουν, ξεχνώντας πως απο τη στιγμή που θα το κάνουν δικό τους, θα είναι και αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη φροντίδα του… Αγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν τα δύο περιστατικά είναι τυχαία ή σχετίζονται και έχουμε να κάνουμε με το ίδιο ταλαιπωρημένο ζώο.

Πηγή: epirustv

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Έπνιξε Θαλάσσια Χελώνα Δένοντας Στο Πτερύγιο Της Μπουκάλι Με Τσιμέντο!

Κατούνα: Θανάτωσαν σκύλο με φόλα

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας