ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Νέο νοσοκομείο στη Λευκάδα

λευκάδα, καινούργιο νοσοκομείο, νοσοκομείο λευκάδας, lefkada hospital
λευκάδα, καινούργιο νοσοκομείο, νοσοκομείο λευκάδας, lefkada hospital

Στην ολοκλήρωση και την παράδοση του νέου νοσοκομείου Λευκάδας, σε ένα χρόνο από σήμερα, οδεύει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά και την ένταξη του έργου «Μελέτη, κατασκευή Οικοδομικών – Η/Μ εργασιών και προμήθεια- εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας», που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Πρόκειται για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του νέου νοσοκομείου Λευκάδας, το οποίο είχε ενταχθεί και ξεκινήσει μέσω του προηγούμενου Επιχειρησιακού Προγράμματος ΔΕΠΙΝ2007-2013.

Ο προϋπολογισμός του παρόντος έργου, που αποτελεί τη δεύτερη και τελική φάση του έργου, ανέρχεται στα 18.495.873,00 ευρώ, από συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη, ενώ κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013 όπου εκτελέστηκε η α΄φάση του έργου, πραγματοποιήθηκαν δαπάνες ύψους 13,633,079.45 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, «με την ολοκλήρωση του έργου πρόκειται να παραδοθεί ένα νέο νοσοκομείο δυναμικότητας 120 κλινών πλήρως εξοπλισμένο με ξενοδοχειακό και ιατρικό εξοπλισμό».

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, ενώ δικαιούχοι του έργου είναι η δημόσια εταιρεία «KTIΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» (πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ) και ο Δήμος Λευκάδας. Φορέας λειτουργίας, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Πηγή: zougla.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Η Περίοδος Της Απόλυτης Αποβιομηχάνισης

Καταιγίδα Νέων Φόρων Και Το 2017

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας