ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντήρηση και βελτίωση για τους δρόμους Θύρρειο-Μοναστηράκι–Βόνιτσα και Βόνιτσα-Πάλαιρος-Μύτικας

Υπογράφτηκε σήμερα, 16/11/2016, η σύμβαση κατασκευής για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Μοναστηράκι-Πάλαιρος-Μύτικας», με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ. Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)2014.

Το έργο αφορά στην συντήρηση τμήματος της Επαρχιακής Οδού Βόνιτσα-Πάλαιρος-Μύτικας και του δρόμου Θύρρειο-Μοναστηράκι-Βόνιτσα.

Πρόκειται για ασφαλτοστρωμένη Επαρχιακή Οδό με μήκος 23.000 μέτρα η οποία όμως παρουσιάζει διάφορα προβλήματα, όπως λάκκους, έλλειψη οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, κλπ…….

Οι εργασίες με την συγκεκριμένη εργολαβία θα συντηρήσουν και θα βελτιώσουν την ασφαλτόστρωση του δρόμου.

Περιλαμβάνουν: α)-ανακατασκευή οδοστρώματος β)-καθαρισμό τάφρων και οχετών με παράλληλο κόψιμο χόρτων γ)-επούλωση λάκκων με ασφαλτόμιγμα δ)-ισοπεδωτική στρώση ασφαλτομίγματος μεταβλητού πάχους, όπου απαιτείται, μετά από υπόδειξη της υπηρεσίας και ε)-διαγράμμιση του οδοστρώματος, τοποθέτηση πινακίδων και οριοδεικτικών πλαστικών και μεταλλικών δεικτών, με ενδείξεις για ύψος χιονιού.

«Προχωράμε σε μια ακόμη σημαντική εργολαβία σε μια Επαρχιακή Οδό με χρόνια προβλήματα. Οι συγκεκριμένες οδοί έχουν καίρια σημασία και στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την πρόσβαση για να είμαστε έτοιμοι όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνα Σταρακά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Νέο νοσοκομείο στη Λευκάδα

Σαν σήμερα εκτελείται στο Γουδί ο σπουδαίος Αιτωλοακαρνάνας Πρωθυπουργός Στράτος Νικόλαος!

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας

About the author

AmfLife

AMFlife.gr - Δυτική Ελλάδα, Άνθρωποι, Αξιοθέατα, Νέα & Ειδήσεις

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.