ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί πωλείται η Mercedes του Ωνάση;

Mercedes 250/8, Αλέξανδρος Ωνάσης
Mercedes 250/8, Αλέξανδρος Ωνάσης

Η πολυτελής Mercedes του Αλέξανδρου Ωνάση βγαίνει στο σφυρί από την Εθνική Τράπεζα, αντί να πάρει περίοπτη θέση στο μουσείο της Ολυμπιακής, που αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.

Λάτρης των γρήγορων και ακριβών αυτοκινήτων ήταν ο Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση είχε εισάγει μάλιστα στην Ελλάδα το 1972 μία υπερπολυτελή Mercedes 250/8 με σήμα κατατεθέν τους κάθετους προβολείς της μάσκας. Η λιμουζίνα με το αυτόματο κιβώτιο των τεσσάρων σχέσεων είχε προκαλέσει πάταγο στην σχεδόν άδεια από αυτοκίνητα τότε Αθήνα, αφού διέθετε έναν εξωπραγματικό εξοπλισμό, όπως αιρ-κοντίσιον, δερμάτινο σαλόνι και γνήσιες επενδύσεις από πανάκριβο ξύλο αγριοτριανταφυλλιάς.

Το αυτοκίνητο είχε κοστίσει 250.000 δραχμές, όσα δηλαδή κέρδιζε τότε ένας Ελληνας εργαζόμενος σε δέκα χρόνια. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν κατηγορηματικά αντίθετος σε αυτή την αγορά, όχι επειδή ήταν τσιγκούνης, αλλά επειδή ο γιος του παθιαζόταν με τα αυτοκίνητα και με την ταχύτητα. Πάντως και ο ίδιος ο πατέρας ήταν φίλος της μάρκας με σήμα το αστέρι και χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του στην Ελλάδα μία χλιδάτη Mercedes 600, που πωλήθηκε σε δημοπρασία πριν λίγα χρόνια στην τιμή των περίπου 80.000 ευρώ.

Τώρα έφτασε η στιγμή να γίνει το ίδιο και με τη μπλε Mercedes 250 του Αλέξανδρου, ο οποίος την λάτρευε και την πρόσεχε σαν μικρό παιδί, ενώ δεν άφηνε άλλον στο τιμόνι της εκτός από τον ίδιο και τον προσωπικό οδηγό του. Μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, στο οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα ο Αλέξανδρος Ωνάσης το 1973, κατέληξε το λατρεμένο του αυτοκίνητο σε μία αποθήκη του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και τώρα βγαίνει σε δημοπρασία από την Εθνική Τράπεζα, η οποία είναι η ειδική εκκαθαρίστρια της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Το μπλε μοντέλο το ανακάλυψαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 εργαζόμενοι της Ολυμπιακής, οι οποίοι φιλοδοξούσαν να δημιουργήσουν ένα μουσείο για την ελληνική αεροπορική εταιρεία των πέντε ηπείρων. Εκεί σκόπευαν να εκθέσουν σε περίοπτη θέση και το αυτοκίνητο του γιου του ιδρυτή της Ολυμπιακής.

Ωστόσο το μουσείο της Ολυμπιακής έγινε πλέον λόγω της οικογενειακής κρίσης όνειρο θερινής νυκτός και η Mercedes του Αλέξανδρου Ωνάση θα πωληθεί σαν ένα ένα κλασικό μοντέλο ηλικίας 44 ετών, αν και αποτελεί έναν ιδιότυπο μάρτυρα της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Ας ελπίσουμε, ότι θα πέσει σε χέρια, που θα εκτιμήσουν το ιστορικό της και δεν θα την αντιμετωπίσουν απλά σαν μία επένδυση με μελλοντική υπεραξία.

Η υπερπολυτελή Mercedes 250/8 με σήμα κατατεθέν τους κάθετους προβολείς της μάσκας, του Αλεξ. Ωνάση.
Η υπερπολυτελή Mercedes 250/8 με σήμα κατατεθέν τους κάθετους προβολείς της μάσκας, του Αλεξ. Ωνάση.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Αριστοτέλης Ωνάσης… Σαν Σήμερα Το Άδοξο Τέλος Ενός Μεγιστάνα…

Η Θρυλική «ΧΡΙΣΤΙΝΑ» Του Ωνάση Στη Ζάκυνθο

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας