ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική τραγωδία: Στους 77 οι νεκροί από τη φωτιά σε Μάτι και Νέο Βουτζά

Εθνική τραγωδία: Στους 77 οι νεκροί από τη φωτιά σε Μάτι και Νέο Βουτζά
Εθνική τραγωδία: Στους 77 οι νεκροί από τη φωτιά σε Μάτι και Νέο Βουτζά

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι και το Νέο Βουτζά.  Λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλα Μαλλίρη ανακοίνωσε ότι ο έως τώρα επίσημος απολογισμός είναι 74 νεκροί. Λίγο αργότερα, στην οδό Δημοκρατίας στο Μάτι, οι άνδρες των ΕΜΑΚ ανακάλυψαν άλλες δύο σορούς ηλικιωμένων, ενώ στο Κόκκινο Λιμανάκι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ,  βρέθηκε άλλη μία σορός, με συνέπεια ο αριθμός των νεκρών να ανέβει στους 77.

Ο φόβος ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί είναι μεγάλος. Στις πληγείσες περιοχές, μεταξύ των οποίων και το Μάτι, παραθέριζαν πολλοί ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Είναι πολύ πιθανό να μην κατάφεραν να απομακρυνθούν έγκαιρα. Επιπλέον, από τα 1.500 σπίτια περίπου έχουν ερευνηθεί μόνο τα 450, την ώρα που κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια και ακρίβεια πόσοι είναι οι αγνοούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευ. Μπουρνούς δεν απέκλεισε ο αριθμός των νεκρών να ξεπεράσει τους 100.

Ενημέρωση για τους αγνοούμενους

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσοι αναζητούν συγγενείς και φίλους καλούνται να τηλεφωνούν στο 199 και να δηλώνουν το αγαπημένο τους πρόσωπο ως αγνοούμενο.

Σε αυτό το νούμερο παρέχεται ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τις επίσημες λίστες των ανθρώπων που αναζητούνται ή έχουν εντοπιστεί. Παράλληλα, υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για το πού έχουν διακομιστεί οι τραυματίες.

Παράλληλα, εθελοντές έχουν δημιουργήσει μια βάση δεδομένων στο διαδίκτυο με τη φωτογραφία και το όνομα ατόμων που αγνοούνται, καθώς και το μέρος όπου βρίσκονταν όταν η πύρινη λαίλαπα σάρωσε Νέο Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα.

Πηγή: Athensvoice.gr