ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

932 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς 622.000 αγροτών

Πιστώθηκαν την Παρασκευή στους τραπεζικούς λογαριασμούς 622.000 αγροτών η εξόφληση του 30% της βασικής επιδότησης του 2016, η πράσινη ενίσχυση καθώς και επιδοτήσεις για τους νέους αγρότες που ανέρχονται σε 932 εκατ. ευρώ περίπου.

Την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν ακόμη 245 εκατ. για την εξισωτική αποζημίωση των κατοίκων ορεινών περιοχών, αλλά και 250 εκατ. από το πλεόνασμα προς τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Αν υπολογίσει κανείς και την πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης ύψους 770 εκατ. ευρώ που είχε προηγηθεί, τότε στον αγροτικό τομέα έχουν εισρεύσει το τελευταίο διάστημα πλέον των 2 δισ. ευρώ, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Μάλιστα, ο υπουργός σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες της Ε.Ε. που προχωρούν στην εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης και στην πληρωμή της πράσινης ενίσχυσης.

«Πρέπει να πούμε», ανέφερε ο κ. Αποστόλου, «ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα. Υπάρχουν οι πόροι, υπάρχουν οι άνθρωποι, υπάρχει το σχέδιο, υπάρχουν οι δυνατότητες. Από την πλευρά μας, όχι μόνον διασφαλίζουμε ότι οι αγρότες παίρνουν τα χρήματα που δικαιούνται και τα παίρνουν έγκαιρα, αλλά δημιουργούμε και τις προϋποθέσεις ώστε τα «λεφτά να πιάνουν τόπο».

e-maistros.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Η οικονομική κρίση επέφερε περισσότερα δεινά στους Έλληνες από τους πληθυσμούς της Ανατολικής Ευρώπης

Διάλυση Της ΔΕΥΑ Από Τον Δήμο Αμφιλοχίας

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας