ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραταγμένα τα τρακτέρ σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

αγρότες, τρακτερ, αγροκτηνοτροφικά
αγρότες, τρακτερ, αγροκτηνοτροφικά

Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων, μεταξύ των κόμβων Ερμίτσας και Συκιάς, κοντά στο Αγρίνιο.

Το απόγευμα πραγματοποίησαν νέα σύσκεψη προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες τους αφήνοντας ανοιχτό για κινητοποίηση-μπλόκα και σε άλλα σημεία στην Αιτωλοακαρνανία.

Επίσης, αγρότες της Ηλείας έχουν παρατάξει αγροτικά μηχανήματα στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου στον κόμβο της Μαραθιάς, κοντά στην Αμαλιάδα.

Επί ποδός βρίσκονται και οι αγρότες του Αιγίου. Όπως αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου ,» τo επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δίνεται στην Εφορία Αιγίου την Τρίτη 30 Γενάρη στις 7:30 το πρωϊ

•             Στον ΕΛΓΑ στην Πάτρα την Παρασκευή 2 Φλεβάρη  στις 10:30 πμ (με προσυγκέντρωση στις 9:30 πμ στην ΝΕΟ Αθηνών –Πατρών στα βενζινάδικα) σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας με τον Αγροτικό Σύλλογο Ωλενίας για την καταβολή των αποζημιώσεων από τις καταστροφές του 2017.

•             Υποδεχόμαστε στους δρόμους του αγώνα τον Πρωθυπουργό  κ. Τσίπρα στην Πάτρα στις 5 και 6 Φλεβάρη  και το αναπτυξιακό Περιφερειακό του Συνέδριο που στήνει για εμποροβιομήχανους και  τραπεζίτες. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο μαζί με σωματεία και άλλους φορείς την ημέρα άφιξης του.

Απέναντι μας θα βρίσκονται και αυτή τη φορά η κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν τη ΚΑΠ, ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια. Οι μεγαλέμποροι και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας. Οι μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που κοιτούν ν’ αρπάξουν το βιός μας.

Αγωνιστικά στο πλευρό μας θέλουμε να είναι ξανά οι σύμμαχοί μας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους. Με δυναμική συμμετοχή και αρραγές μέτωπο, μπορούμε να εμποδίσουμε τα  μέτρα της κυβέρνησης , να διεκδικήσουμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα μας.

Παλεύουμε για:

•             Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών

•             Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών

•             Κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής  . Να γίνει το φράγμα του Σελινούντα,  έργα αξιοποίησης των υδάτινων πόρων της περιοχής (από ποτάμια, υδατοδεξαμενές για βρόχινα νερά) για άρδευση.

•             Κατάργηση του ΧΥΤΑ Αιγείρας και σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιάλειας, με σταμάτημα κάθε επιχειρηματικής δράσης με πλήρη κρατική χρηματατοδότηση , χωρίς πρόσθετα χαράτσια  .

•             Εφαρμογή προγράμματος αναμπέλωσης για την Κορινθιακή σταφίδα

•             Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.

•             Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

•             Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

•             Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

•             Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

•             Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 – 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.

Ο αγώνας συνεχίζεται».

Πηγή: Patrasnews.gr