ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

“Όχι” στο “Μακεδονία”, “ναι” στα συλλαλητήρια απο την Εκκλησία

Τη θέση της Εκκλησίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ξεκαθάρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στη σημερινή της έκτακτη Συνεδρίαση. Για τα συλλαλητήρια ανέφερε πως “η Εκκλησία της Ελλάδος, πρωτοπόρος διαχρονικά στους αγώνες του έθνους, θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μιας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της ελευθερίας εκφράσεως των κληρικών και λαϊκών μελών της, σέβεται το δικαίωμα αυτών να πράττουν κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα».

Επίσης θα τελέσει το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου Συνοδική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο «υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του ήρωα του Μακεδονικού αγώνος Παύλου Μελά και όλων των Μακεδονομάχων, στον τόπο όπου ηρωικώς έπεσαν, τη Στάτιστα της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας». Σε ανακοίνωσή της η ΔΙΣ ξεκαθάρισε πως “ορισμένοι ούτε ανέγνωσαν ορθά το γράμμα ούτε αντελήφθησαν ουσιαστικά το πνεύμα της ξεκάθαρης θέσης Της, περί της μη αποδοχής εκ μέρους της Εκκλησίας του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του, ως συστατικού του ονόματος του κράτους των Σκοπίων, που άλλωστε θα είχε επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας».

Πηγή: http://myportal.gr/ochi-sto-makedonia-ne-sta-sillalitiria-apo-tin-ekklisia/