Πηγή Άρθρου: Kontranews.gr
Για ορισμένους οι βιολογικές τροφές είναι απλά μία απάτη αλλά όλο και περισσότεροι, έχουν αποκλειστικά βιολογικά προϊόντα στο τραπέζι τους.
Από την άλλη όμως, ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει με τις βιολογικές τροφές, είναι το γεγονός ότι είναι ακριβά.
Τα οφέλη που προκύπτουν πάντως από την κατανάλωση βιολογικών τροφίμων έχουν τεκμηριωθεί από μία σειρά ερευνών, ενώ όπως αναφέρουν οι επιστήμονες η καλλιέργεια βιολογικών φρούτων και λαχανικών δεν βλάπτει τον πλανήτη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι καταναλωτές θα πρέπει να προτιμούν στη βιολογική τους εκδοχή τα φρούτα και τα λαχανικά για την παραγωγή των οποίων απαιτούνται μεγάλες ποσότητες φυτοφαρμάκων όπως τα παρακάτω:
- Μήλα
- Σέλινο
- Φράουλες
- Νεκταρίνια
- Αχλάδια
- Σπανάκι
- Σταφύλια
- Κεράσια
- Ροδάκινα
- Ντομάτες
Παράλληλα, προτείνουν την αγορά βιολογικού γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων επειδή οι βιταμίνες και τα ωμέγα 3 είναι σε υψηλότερα επίπεδα στις βιολογικές ποικιλίες.
Από την άλλη τονίζουν ότι υπάρχουν φρούτα και λαχανικά για τα οποία απαιτούνται λιγότερα φυτοφάρμακα και έτσι μπορείτε να τα αγοράσετε από τις συμβατικές ποικιλίες. Αυτά είναι τα εξής:
- Αβοκάντο
- Ακτινίδια
- Κουνουπίδι
- Καλαμπόκι
- Ανανάς
- Λάχανο
- Αρακάς
- Κρεμμύδια
- Σπαράγγια
- Παπάγια
- Μελιτζάνα
- Πεπόνι
- Κανταλούπε (ποικιλία πεπονιού)
- Γκρέιπφρουτ
Add Comment