ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρέος των υπουργών να λύνουν έγκαιρα τα προβλήματα

ΠΟΛΥ καλά έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ανέλαβε πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια. Αυτό βέβαια δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες τους αρμόδιους υπουργούς που για μήνες τώρα έπαιζαν το κρυφτούλι με τους συμβασιούχους και τους υπόσχονταν μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, για να φτάσουμε τελικά σε ένα αδιέξοδο και μια απεργία, την οποία πληρώνει η κοινωνία.

ΔΟΥΛΕΙΑ των υπουργών είναι να βρίσκουν έγκαιρα λύσεις και να μην αφήνουν τα προβλήματα να διογκώνονται. Δεν είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού να λύνει απεργίες και να απασχολείται με ζητήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί εδώ και καιρό από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είναι μόνο το ζήτημα των σκουπιδιών το οποίο δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι υπουργοί. Είναι πολλά τα καυτά ζητήματα της κοινωνίας τα οποία κάποιοι υπουργοί τα έχουν αφήσει στην τύχη τους. Βέβαια το πολιτικό κόστος από την απραξία κάποιων υπουργών το χρεώνεται ολόκληρη η κυβέρνηση και φυσικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ αυτή η κατάσταση θα πρέπει σύντομα να τελειώσει. Όσοι υπουργοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο τους καλύτερα να πάνε σπίτι τους. Γιατί η επανεκκίνηση της οικονομίας απαιτεί ταχύτατες αποφάσεις και κυρίως άμεση υλοποίηση πρωτοβουλιών. Πρόσφατα ο πρωθυπουργός προειδοποίησε τα κυβερνητικά στελέχη ότι αν δεν ανταποκριθούν στις προσδοκίες του λαού θα αντικατασταθούν στον επικείμενο ανασχηματισμό.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ στην κυβέρνηση είναι επιβεβλημένες για να σηματοδοτήσουν ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα σχέση με την κοινωνία. Αυτοί που δεν παράγουν έργο και αδυνατούν να διαχειριστούν προβλήματα, είναι καλύτερα να πάνε στο σπίτι τους για ξεκούραση. Η επόμενη διετία είναι καθοριστική για το μέλλον του λαού και της χώρας. Απ’ τους ρυθμούς που θα αναπτύξει η νέα κυβέρνηση κρίνεται η έξοδος της χώρας στις αγορές και το τέλος των εφιαλτικών μνημονίων.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ όσο γρηγορότερα πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός τόσο το καλύτερο για τον κόσμο αλλά και την ίδια την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι και κυρίως οι υπουργοί.

Kontranews.gr