ΠΑΤΡΑ

Χιλιάδες οικογένειες ζουν με το Eισόδημα Αλληλεγγύης στην Αχαΐα – Πάνω από 7.000 αιτήσεις εγκρίθηκαν στο Δήμο Πατρέων

Χιλιάδες οικογένειες ζουν με το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και στην Πάτρα. Οι αριθμοί σοκάρουν. Η Πάτρα είναι η τρίτη πόλη στην Ελλάδα στη χρήση του ΚΕΑ ενώ και η Αιγιάλεια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά.

Τα στατιστικά στοιχεία για το πρώτο 4μηνο για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης προκαλούν. Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2017 ανέρχονται πανελλαδικά σε 222.515 ( προκειται για μεμονομένα νοικοκυριά ) και το ποσό που έχει κατατεθεί για πληρωμές Μαΐου ανέρχεται σε περίπου 49 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος του κοινωνικού τομέα του δήμου Πατρέων Θόδωρος Τουλγαρίδης εκτιμά ως ημίμετρο το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και τονίζει πως έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα. Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα 3.260 νοικοκυριά λαμβάνουν κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και 897 στην Αιγιάλεια.

Μόνο στον Δήμο Πατρέων εγκρίθηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2017 ,7.219 αιτήσεις και ένα ποσό για πληρωμές της τάξης του 1,6 εκατ. ευρώ. Οι αριθμοί αυτοί φέρνουν την Πάτρα τρίτη πόλη πανελλαδικά, ενώ στις πρώτες θέσεις βρίσκεται και η Αιγιάλεια με 2028 αιτήσεις.

Σε ότι αφορά στα νοικοκυριά με παιδιά, η Πάτρα βρίσκεται στην δεύτερη θέση πανελλαδικά.

Thebest.gr