ΠΑΤΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάτρα: Γυναίκα πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να πετά γατάκια σε κάδο

Το Σάββατο το μεσημέρι πολίτης εντόπισε γυναίκα να μεταφέρει δυο μικρά γατάκια μέσα σε κλειστή σακούλα σούπερ μάρκετ και να τα παρατάει σε έναν κάδο στην περιοχή του Κάστρου της Πάτρας.

Ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, η οποία με τη σειρά της έσπευσε στην οικία του ατόμου, το οποίο προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα ενώ του καταλογίστηκε και διοικητικό πρόστιμο.
Όπως καταγγέλλει ο αυτόπτης μάρτυρας δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται στην εν λόγω περιοχή περιστατικό κακοποίησης ζώων αφού μόλις δέκα μέρες πριν είχε εντοπιστεί και άλλο γατάκι παρατημένο σε κάδο χωρίς ωστόσο να υπάρχουν στοιχεία για τον δράστη ενώ στην ίδια περιοχή διαμένει και υπόδικος για θανάτωση αδέσποτου με τη δίκη του να είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Σεπτέμβρη.
Δυστυχώς το συγκεκριμένο φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια και η Πάτρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Η αστυνομία παίρνει ωστόσο πλέον πολύ σοβαρά αυτές τις υποθέσεις, ενώ να τονιστεί ότι το πρόστιμο για περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης αδέσποτων μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 30.000 ανά ζώο αλλά και ποινή φυλάκισης.

Πηγή: thebest.gr