ΠΑΤΡΑ

Πάτρα: Γλέντησαν με την ψυχή τους στο Φεστιβάλ Χορού για άτομα της τρίτης ηλικίας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το τριήμερο Φεστιβάλ Χορού για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Κοινωνικός Οργανισμός και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Στο Φεστιβάλ, που είχε θέμα, «Χορεύουμε και διεκδικούμε τη ζωή», συμμετείχαν 300 μέλη των ΚΑΠΗ από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως Αγρίνιο, Δράμα, Θήβα, Καισαριανή, Καστοριά, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, το Δήμο Σικυωνίων (Κορινθία) και φυσικά από την Πάτρα.

Οι αποστολές των ΚΑΠΗ είχαν την ευκαιρία να επιδοθούν σε χορευτικές παραστάσεις που έδωσαν στο θεατράκι της Μαρίνας, στην πλατεία Γεωργίου, αλλά και στην Πλαζ, παρουσιάζοντας τις παραδόσεις των περιοχών τους. Παράλληλα ξεναγήθηκαν στην πόλη όπου και επισκέφθηκαν τον Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα, το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Achaia Claus.

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από τη διοργάνωση και τη φιλοξενία, ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας που τους έδωσε την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο τριήμερο, που τόσο είχαν ανάγκη, ξεφεύγοντας από τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία εντείνονται εξαιτίας – όπως είπαν – των πενιχρών συντάξεων που λαμβάνουν και τους δυσκολεύουν τη ζωή.

Την πρότελευταία βραδιά παραμονής τους, οι αποστολές των ΚΑΠΗ χόρεψαν στον πανέμορφο χώρο της Πλαζ και καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος του κόσμου που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Στο χώρο της Πλαζ η Δημοτική Αρχή παρέθεσε δείπνο, όπου ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, καλωσόρισε τα άτομα της τρίτης ηλικίας στην Πάτρα και υποσχέθηκε αντίστοιχες εκδηλώσεις στο μέλλον.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, και Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Χαϊδαρίου, Βασίλης Παντελάρος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Περιστερίου, Βασιλική Παυλογιαννοπούλου, η δημοτική σύμβουλος Καισαριανής, Στέλλα Σαρηπαναγιώτου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καστοριάς, Μιχάλης Μπινιάκος, καθώς επίσης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Διαμερισματικοί σύμβουλοι του Δήμου Πατρέων.

Στο τέλος της βραδιάς ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, απένειμε αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.

Patrastimes.gr