NEWS ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΤΡΑ

Πάτρα, η πρωτεύουσα της ιστιοπλοΐας – Λαμπρό γεγονός για την πόλη το πρωτάθλημα Laser

Αντίστροφη μέτρηση για τα «European Youth Championships & Trophy 2018», τη μεγάλη διεθνή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση στην κατηγορία Laser 4.7, την οποία θα φιλοξενήσει η Πάτρα από την Κυριακή μέχρι και τις 14 Απριλίου.
Για 8 ολόκληρες ημέρες η θαλάσσια περιοχή της Πάτρας θα γεμίσει με σκάφη από όλες σχεδόν τις ηπείρους. Συγκεκριμένα από Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αυστραλία, με τους 320 αθλητές-αθλήτριες που θα πάρουν μέρους στους αγώνες (open) να χαρίζουν ένα ξεχωριστό και όμορφο θέαμα στους φίλους της ιστιοπλοΐας και όχι μόνο.
Ο διοργανωτής ΑΙΟΡ Ιάσων φιλοδοξεί ότι μέσα από αυτήν τη σπουδαία διοργάνωση, η οποία αποτελεί (και) προπομπό για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019, θα γίνουν γνωστές οι δυνατότητες του θαλάσσιου στίβου της περιοχής μας, βοηθώντας έτσι και στη διεξαγωγή κι άλλων σημαντικών αγώνων και προπονητικών καμπ, αλλά και στην παραγωγή μιας νέας γενιάς Ελλήνων ιστιοπλόων. Ραντεβού, λοιπόν, από την Κυριακή στην Πλαζ!
>Οι περισσότερες ξένες αποστολές βρίσκονται ήδη στην Πάτρα, έχουν εγκατασταθεί σε ξενοδοχεία της περιοχής και έχουν ξεκινήσει προπονήσεις και τη γνωριμία με τον θαλάσσιο χώρο της πόλης μας. Ο λόγος για τις αποστολές από Κύπρο, Τσεχία, Γερμανία, Τουρκία, Νορβηγία, Γαλλία, Βέλγιο, Αζερμπαϊτζάν, Κατάρ, Ρωσία, αλλά και την πολυπληθή ιταλική αποστολή, που έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα με υψηλούς στόχους.
>Το Μεγάλο Σάββατο θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των συμμετεχόντων σε ειδικό χώρο που έχει δημιουργήσει ο ΑΙΟ «Ιάσων» στην Πλαζ και ο οποίος θα λειτουργεί από τις 9π.μ. μέχρι τις 6μ.μ. Η καταμέτρηση θα συνεχιστεί και την Κυριακή του Πάσχα από τις 9π.μ. μέχρι τις 2μ.μ. στον ίδιο χώρο, με τους ιστιοπλόους να ενημερώνονται για τις τελευταίες λεπτομέρειες και το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων.
* Μια ξεχωριστή τελετή έναρξης την Κυριακή του Πάσχα (6.30μ.μ.) στο Θεατράκι της Μαρίνας θα σηματοδοτήσει την επίσημη εκκίνηση των «European Youth Championships & Trophy 2018». Λίγο νωρίτερα (3μ.μ.-4μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί και το τεστ ιβέντ της διοργάνωσης, με τους ιστιοπλόους να πραγματοποιούν την πρόβα τζενεράλε σε μια δοκιμαστική «κούρσα». Οι αγώνες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα του Πάσχα με δυο ιστιοδρομίες καθημερινά (1μ.μ.-3.30μ.μ.).
* Οι αποστολές της Αυστραλίας και του Ισραήλ ήταν οι πρώτες που εγκαταστάθηκαν στην πόλη μας. Συγκεκριμένα οι Αυστραλοί και οι Ισραηλινοί αθλητές, προπονητές και συνοδοί βρίσκονται στην Πάτρα εδώ και μια εβδομάδα περίπου, σε μια προσπάθεια να προσαρμοστούν καλύτερα στον θαλάσσιο στίβο της περιοχής μας, αλλά και στο κλίμα της Δυτικής Ελλάδας, θέλοντας έτσι να αποκτήσουν ένα μικρό αβαντάζ.
Σπύρος Κρότσης: «Ενίσχυση-ανάπτυξη της περιοχής μας»
«Στόχος του πρωταθλήματος είναι να βοηθήσει στην ιστιοπλοϊκή, αλλά όχι μόνο, ανάπτυξη της Πάτρας και όλης της Αχαΐας». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΑΙΟΡ Ιάσων Σπύρος Κρότσης, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς στον χώρο της Πλαζ, μεριμνώντας μαζί με τους συνεργάτες του για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τη διοργάνωση.
Ο πρόεδρος του Ιάσονα δεν παρέλειψε για μια ακόμη φορά να εκφράσει ευχαριστίες σε όλους όσοι έχουν συμβάλει στην φιλοξενία των «European Youth Championships & Trophy 2018» στην Πάτρα και φυσικά στους εθελοντές και στους χορηγούς των αγώνων και συγκεκριμένα την Ολυμπία Οδό («χρυσός χορηγός»), την βιομηχανία ανψυκτικών «Λουξ», την ΑΝΕΚ, την Γέφυρα ΑΕ, τα Superfast, την Hertz, την Magic Marine, αλλά και την «Π» και το pelop.gr που είναι εκ των βασικών χορηγών επικοινωνίας.
* Στους αγώνες μετέχουν 80 Ελληνες ιστιοπλόοι, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν ψηλά τη γαλανόλευκη, παίζοντας «εντός έδρας». Από τους παραπάνω αθλητές, οι 7 είναι Πατρινοί.
* Η Πάτρα θα φιλοξενήσει τις ημέρες των αγώνων και την «ασημένια» Ολυμπιονίκη του Πεκίνο Γκιντάρε Σάιντ, η οποία θα βοηθήσει ασυνόδευτους αθλητές.

 

Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ
Από την Έντυπη Έκδοση pelop.gr