ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οκτώ ΔΕΚΟ μεταβιβάζονται στο υπερ- Ταμείο

Στο υπέρ-Ταμείο, μεταβιβάζονται οκτώ ακόμα ΔΕΚΟ, σύμφωνα με την συμφωνία με τους θεσμούς. Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη προβλέπεται ότι οι εταιρείες προς αξιοποίηση είναι ποσοστό του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, οι Ελληνικές Αλυκές, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ κ.α. Την μεταφορά, «γλύτωσαν» τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), η ΛΑΡΚΟ και η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Η λίστα των ΔΕΚΟ που μεταβιβάζεται στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), περιλαμβάνει τις ΟΑΣΑ (ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ), ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, ΕΥΑΘ (51%), ΕΥΔΑΠ (50%), Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΔΕΗ (34%), Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (25%), Ελληνικές Αλυκές, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (ΟΚΑΑ), η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, την ΔΕΘ-Helexpo και τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ).

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, την ημέρα καταχώρησης στο ΓΕΜΗ του καταστατικού της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) μεταφέρονται στο υπέρ-Ταμείο αυτόματα και χωρίς αντάλλαγμα, οι συμμετοχές του δημοσίου στις παραπάνω κρατικές εταιρείες.

kontranews

About the author

AmfLife

AMFlife.gr - Δυτική Ελλάδα, Άνθρωποι, Αξιοθέατα, Νέα & Ειδήσεις

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.