ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Ναύπακτος – Συνεδρίαση για πιο φθηνά διόδια στην Γέφυρα του Ρίου – Αντίρριου

Αλλαγές στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντίρριου ζητά ο Δήμος Ναυπάκτου. Για το σκοπό αυτό συνεδρίασε στο γραφείο Δημάρχου η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις του Δήμου Ναυπακτίας για την τιμολογιακή πολιτική της Γέφυρας.

Οι αποφάσεις όπως διαβάζουμε στο newsit.gr ήταν ομόφωνες και οι προτάσεις κινούνται σε τρεις άξονες, και συγκεκριμένα τα εργασιακά, την κοινωνική πολιτική και τον τουρισμό.

Ομόφωνα η επιτροπή ζητά από την Γέφυρα ειδική τιμολογιακή πολιτική και συγκεκριμένα:

Σε ότι αφορά στα εργασιακά ζητούν ειδική τιμολογιακή πολιτική με χορήγηση τοπικού e-pass για μόνιμους κατοίκους Ναυπάκτου κατά το πρότυπο άλλων Δήμων (πχ. Δήμο Ωρωπού):

Εργαζόμενους οι οποίοι έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας στο Ν. Αχαϊας και Ν. Ηλείας και διαμένουν μόνιμα στον Δήμο Ναυπακτίας.

Φοιτητές – Μαθητές

Μοτοποδήλατα κατά την χειμερινή περίοδο

Σε ότι αφορά στην κοινωνική πολιτική δωρεάν διέλευση για:

Α.Μ.Ε.Α

Ασθενείς με νεοπλασία που χρήζουν νοσηλεία και χρόνιες παθήσεις

Αστική συγκοινωνία

Για την ενίσχυση του Τουρισμού προτείνουν:

Το δωρεάν τρίωρο (3) για διέλευση μετ’ επιστροφής να παραταθεί σε πεντάωρο (5).

Το Σαββατοκύριακο η δεκάωρη διέλευση μετ’ επιστροφής που ισχύει μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες να ισχύσει για όλο το έτος.

Είκοσι Σαββατοκύριακα εκτός σεζόν καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους η διέλευση μετ’ επιστροφής να περιοριστεί στο τίμημα της μιας διέλευσης με την προϋπόθεση η επιστροφή να γίνεται εντός σαρανταοκτάωρου.

patrasevents