ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ

Τα μουσεία δεν είναι «υπό εξαφάνιση» – Ρεκόρ επισκεπτών στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης

Metropolitan Museum of Art
Metropolitan Museum of Art

Τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται συχνά άρθρα στα οποία υποστηρίζεται ότι τα μουσεία είναι «είδος υπό εξαφάνιση». Και μάλιστα, άρθρα υπογεγραμμένα από σοβαρούς αρθρογράφους. Παρ’ όλα αυτά, το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι σημείωσε νέο ρεκόρ επισκεπτών. Και αυτό, σε μία περίοδο στην οποία ταλανίζεται από σοβαρά προβλήματα, οικονομικά και άλλα.

Στην ανακοίνωσή του, το Met πληροφορεί ότι, στο οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου, ο αριθμός των επισκεπτών και στα τρία κτίρια του, το Met Fifth Avenue, το Met Cloisters και το Met Breuer – το τελευταίο άνοιξε την προηγούμενη άνοιξη εκεί που ήταν το Whitney Museum – ανήλθε σε 7 εκατομμύρια, καταρρίπτοντας το ρεκόρ επισκεπτών που είχε σημειώσει το προηγούμενο οικονομικό έτος (6,7 εκατομμύρια).

Η εκτίναξη του αριθμού επισκεπτών προήλθε κυρίως από το Met Breuer (505.907 επισκέπτες) κυρίως λόγω της έκθεσης για τα «Ημιτελή Έργα Τέχνης» με την οποία εγκαινιάστηκε το κτίριο, αλλά και της έκθεσης για τις πρώιμες φωτογραφίες της Diane Arbus, καθώς και της αναδρομικής έκθεσης για τον ζωγράφο Kerry Marshal James. Βεβαίως, ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών σημειώθηκε στο Met Fifth Avenue.

Περισσότερα για Το ρεκόρ του Metropolitan στη Νέα Υόρκη δείχνει πως τα μουσεία δεν είναι «υπό εξαφάνιση» – popaganda.gr