ΚΟΣΜΟΣ

Στην Αττάλεια η μικρή Marie-Eleni Grimsrud

Marie-Eleni Grimsrud
Marie-Eleni Grimsrud

Στα νότια παράλια της Τουρκίας φέρεται να βρίσκεται η μικρή Marie-Eleni Grimsrud μαζί με τον Νορβηγό πατέρα της, ο οποίος την απήγαγε εδώ και τρεις σχεδόν μήνες κατά την είσοδό της σε νηπιαγωγείο στη Δασούπολη.

Συγκεκριμένα, η τετράχρονη Marie-Eleni μετά την απαγωγή της βρίσκεται μαζί με τον πατέρα της, Torkel Grimsrud, σε σκάφος (μικρό κότερο) που βρίσκεται ελλιμενισμένο εδώ και αρκετές εβδομάδες στη μαρίνα της Αττάλειας στην Τουρκία.

Στην όλη υπόθεση, όπως πληροφορείται ο «Π», υπήρξε εμπλοκή ακόμη και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο κ. Τσαβούσογλου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατά την παραμονή τους στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά και ζητήθηκε η άτυπη συνδρομή του στην προσπάθεια εντοπισμού της μικρής. Μάλιστα τη νύκτα της 4ης Ιουλίου στο Κραν Μοντανά, όταν τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών καθυστέρησαν για 40-45 λεπτά να εξέλθουν από τον χώρο της διάσκεψης, ένα από τα θέματα που συζήτησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν και αυτό με την απαχθείσα Marie-Eleni. Το απόγευμα της επομένης (Τετάρτη 5 Ιουλίου), όταν ξεκινούσε η διάσκεψη και είδαμε στα πλάνα που κατέγραφε η κάμερα του ΡΙΚ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη να παραδίδει στον κ. Τσαβούσογλου κάποιο έγγραφο (σ.σ. οι πλείστοι δημοσιογράφοι δικαίως είκασαν ότι έδωσε αντίγραφο της πρότασης που υπέβαλε εκείνη την ημέρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης) οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν σημείωμα με τα στοιχεία που υπήρχαν για το πού βρίσκεται η μικρή Marie-Eleni. Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες ο Τούρκος ΥΠΕΞ προέβη αμέσως σε κάποιες ενέργειες.

Εξ ου και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Νορβηγός πατέρας βρίσκεται εδώ και μέρες υπό στενή παρακολούθηση από τις τουρκικές αρχές. Η τουρκική Αστυνομία, μέσω του παραρτήματος της Ιντερπόλ στην Άγκυρα, για τους γνωστούς λόγους, δεν είναι σε επικοινωνία με το γραφείο της Ιντερπόλ Κύπρου. Άκρως σημαντικό ρόλο διαδραματίζει για την όλη υπόθεση το γραφείο της Ιντερπόλ Νορβηγίας, το οποίο ενεργεί ως μεσάζοντας, διαβιβάζοντας εκατέρωθεν πληροφορίες. Ωστόσο, πέρα από τους πολιτικοδιπλωματικούς σκοπέλους, η ουσία είναι ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει και εξέλιξη. Αστυνομική πηγή με την οποία επικοινώνησε ο «Π» αρκέστηκε να μας πει μόνο ότι τα πράγματα βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Η αρχική πληροφορία για το ότι η μικρή βρίσκεται στην Αττάλεια, δόθηκε από την οικογένειά της.

Αστυνομία: Η πληροφορία διερευνάται

Όπως δήλωσε στον politis.com.cy ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, η πληροφορία όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Π» υπάρχει μεταξύ άλλων και διερευνάται. Για τη συγκεκριμένη πληροφορία όπως είπε, έχουν ενημερωθεί και οι ανακριτές στη Νορβηγία, με τους οποίους οι κυπριακές είχαν συνάντηση πριν από ένα περίπου μήνα στη Χάγη. Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε πως οι ανακριτές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα και καμία πληροφορία δεν έχει αποκλειστεί.
Στο μεταξύ, η οικογένεια της 4χρονης εκφράζει ανησυχίες ότι η δημοσιοποίηση της πληροφορίας θα θέσει σε κίνδυνο την όλη υπόθεση, προχωρώντας διά μέσου του δικηγόρου της Λάρη Βραχίμη στη διάψευσή της.

Διαβάστε περισσότερα για Στην Αττάλεια η μικρή Marie-Eleni – politis.com.cy