ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Πύρινη κόλαση ξανά στη Ζάκυνθο

Εκκενώνεται το χωριό Αναφωνήτρια στη Ζάκυνθο – Σύμμαχος των πυρκαγιών οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 στο χωριό Αναφωνήτρια στην βόρεια Ζάκυνθο, όπου καίγεται πευκοδάσος της περιοχής.

Οι αρχές της Ζακύνθου προχωρούν στην άμεση εκκένωση του χωριού Αναφωνήτρια καθώς η μεγάλη φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σύμμαχος της πυρκαγιάς ο δυνατός άνεμος που πνέει στο νησί και δεν επιτρέπει στα εναέρια μέσα να βοηθήσουν με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο βρίσκονται 10 πυροσβεστικά οχήματα με 25 άνδρες, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον κάνει ρίξεις νερού.

Στο μεταξύ δύο νέες εστίες έκαναν, πριν από λίγο, την εμφάνισή τους στην περιοχή των Άνω Βολιμών, περίπου 5 χιλιόμετρα από την μεγάλη φωτιά της Αναφωνήτριας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου έχουν χωριστεί στα τρία μέτωπα, ενώ έχουν σταματήσει οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή απαγορεύουν στα εναέρια μέσα να σηκωθούν.

.Διαβάστε περισσότερα  http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/816484/pyrini-kolasi-se-zakyntho-kai-ioannina#ixzz4qrhlONEQ