ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Easy Jet: Το απόλυτο χάος στην Ζάκυνθο. Είχε δύο ημέρες τους επιβάτες στο περίμενε

Δεν υπάρχει χειρότερη κατάσταση από το να έχεις ολοκληρώσει τις διακοπές σου, να θέλεις να επιστρέψεις με τις καλύτερες αναμνήσεις πίσω στο σπίτι και να μην μπορείς. Τον εφιάλτη αυτό έζησαν από την Κυριακή οι επιβάτες της πτήσης EZY9746 της Easy Jet που θα ταξίδευαν από την Ζάκυνθο στο αεροδρόμιο Gatwick στο Λονδίνο.

Ένα τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος το καθήλωσε στον αερολιμένα Διονύσιος Σολωμός της Ζακύνθου. Η περιπέτεια ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής όταν το τεχνικό πρόβλημα που εντοπίστηκε πριν από την πτήση η οποία θα αναχωρούσε, υπο κανονικές συνθήκες, στις 14.40 δεν μπορούσε να διορθωθεί με τα υπάρχοντα μέσα.

Το πρόβλημα κλήθηκε να επιλύσει την Δευτέρα τεχνικός από την Ιταλία ο οποίος με την σειρά του διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος δεν θα μπορούσε να πετάξει και ότι θα έπρεπε να αποσταλεί άλλο αεροσκάφος να παραλάβει τους – αρχικά – 170 επιβάτες. Η ιδιαιτερότητα όμως του αεροδρομίου της Ζακύνθου δεν επέτρεπε – τουλάχιστον σύμφωνα με την αεροπορική – να γίνει η πτήση αυτή την Δευτέρα. Ο συγκεκριμένος αερολιμένας έχει κριθεί περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος ώστε να προστατευθεί η Καρέτα Καρέτα, και πτήσεις – εκτός από αυτές έκτακτης αερομεταφοράς – δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά από τις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο NEWS 24/7 ο κ. Τάσος Ξηροτάγαρος από την Swissport, η εταιρεία που συνεργάζεται η Easyjet στην Ελλάδα στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης, δρομολόγησε πτήση από το Λούτον η οποία ήρθε με κενό αεροσκάφος να παραλάβει τους εναπομείναντες επιβάτες. Αυτοί υπολογίζονται πλέον σε 70 -80 άτομα καθώς αρκετοί επέλεξαν να αγοράσουν εισιτήρια με άλλες αεροπορικές και να αποζημιωθούν στην συνέχεια από την Easyjet.

Αποζημίωση με βάση τις αποδείξεις που θα προσκομίσουν θα λάβουν και οι επιβάτες που πραγματοποίησαν έξτρα διανυκτερεύσεις στο νησί εξαιτίας της ακύρωσης της πτήσης. Οι περισσότεροι από αυτούς μιλώντας στα βρετανικά Μέσα περιέγραψαν την εμπειρία τους με τα μελανότερα χρώματα καθώς ήταν πολύ δύσκολο να βρουν δωμάτιο εν μέσω τουριστικής περιόδου και ανεπαρκούς ενημέρωσης από την αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα με τον κ. Ξηροτάγαρο η πτήση της Easy Jet αναχώρησε από την Ζάκυνθο μετά τις 4 το απόγευμα της Τρίτης.
– Ο αριθμός των επιβατών που τελικά επιβιβάστηκαν στην πτήση και προσγειώθηκαν στο Λονδίνο αργά το απόγευμα της Τρίτης ανέρχονταν σε 40 άτομα σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph.

Πηγή: News247