ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβάδισμα 7,5 μονάδες της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Γκάλοπ οργής για την κυβέρνηση – Σε ελεύθερη πτώση μετά τα μέτρα – Βαρύ πλήγμα στην αξιοπιστία Τσίπρα – 74% ήταν ψέμα όχι αυταπάτη

Σε ελεύθερη πτώση κινείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς η αποδοχή της από την ελληνική κοινωνία βρίσκεται στο ναδίρ και η εικόνα της θρυμματίζεται υπό το βάρος του πακέτου των μέτρων.
Κύριο χαρακτηριστικό της έρευνας είναι η μεγάλη απογοήτευση των πολιτών από τις επιδόσεις της κυβέρνησης που ανεβάζει στα ύψη την απαισιοδοξία για το ξεπέρασμα της κρίσης διαψεύδοντας τις προσδοκίες των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα το προβάδισμα της ΝΔ φτάνει πλέον στο 7,5% στην πρόθεση ψήφου – χωρίς αναγωγή επί των έγκυρων είναι 6,3%.
Αναλυτικότερα η ΝΔ, με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, εξασφαλίζει ποσοστό 25,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 17,9%. Η Χρυσή Αυγή, συγκεντρώνει 8,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3%. Η Λαϊκή Ενότητα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση εισέρχεται στην Βουλή με 3,1%, καθώς και η Ένωση Κεντρώων, με 3%. Μένουν εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, το Ποτάμι με 2,2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 19,6%.
Μόλις ένας στους δέκα που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι μετά τα νέα μέτρα θα ξεπεραστεί η κρίση ενώ το 82% απαντά αρνητικά στο σχετικό ερώτημα. Μόνο το 1% χαρακτηρίζει θετικά τα μέτρα έναντι του 65% που τα θεωρεί απαράδεκτα και του 31% που τα αντιμετωπίζει ως αναγκαίο κακό.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αξιολογεί αρνητικά την κυβερνητική αποτελεσματικότητα απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς των ιθυνόντων του Μεγάρου Μαξίμου για κέρδη που αποκόμισε η διαπραγματευτική τακτική η οποία ακολουθήθηκε.
Το 72% θεωρεί αρνητική για την Ελλάδα την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup έναντι μόλις 11% που τη βλέπει με θετική προαίρεση. Μόλις το 8% αποδέχεται ότι η κυβέρνηση πέτυχε τον στόχο για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την ίδια στιγμή που είναι δεκαπλάσιοι – 80% επί του συνόλου – όσοι πιστεύουν ότι απέτυχε.
Τρεις στους τέσσερις – το 75% – απαντούν αρνητικά στο ερώτημα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, έναντι του 17% που εκφράζεται θετικά.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ποσοστό 92% θεωρεί ότι δεν είναι σωστό να επιτρέπεται η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Είχαν Στήσει Υπαίθριο Οίκο Ανοχής Στο Δάσος Της Στροφυλλιάς!

Θλίψη Στην Περιοχή Της Αμφιλοχίας Από Το Θάνατο Της 29χρονης Μετά Από Την Πλαγιομετωπική Με Νταλίκα!

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας