ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Λαγκάρντ: Εξαιρετική ιδέα η μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών στην Αθήνα

Ολυμπιακοί αγώνες, ελλάδα, μόνιμη διεξαγωγή, δντ, λάγκαρτν
Ολυμπιακοί αγώνες, ελλάδα, μόνιμη διεξαγωγή, δντ, λάγκαρτν

Η σκέψη μόνιμης διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα επανήλθε στο προσκήνιο, στο Φεστιβάλ Ιδεών Άσπεν, στις ΗΠΑ, και μάλιστα χαρακτηρίστηκε εξαιρετική ιδέα από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη διάρκεια συζήτησης στο Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στο Άσπεν του Κολοράντο, τέθηκε στη Λαγκάρντ το εξής ερώτημα: «Η ελληνική οικονομία είναι μια καταστροφή, το χρέος σήμερα είναι ένα τεράστιο θέμα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι μια καταστροφή. Ο τρόπος που λαμβάνει αποφάσεις η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είναι περίπλοκος.
Θα μπορούσαμε να φέρουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους στην Αθήνα, ώστε να ενδυναμωθεί η οικονομία και ο τουρισμός και παράλληλα να υπάρξει μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλής;».

«Νομίζω είναι μια εξαιρετική ιδέα και σας ευχαριστώ», απάντησε η διευθύντρια του ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι στον βαθμό που θα δημιουργηθεί ζήτηση, η οποία είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται η ελληνική οικονομία, θα ήταν σπουδαίο.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να μελετηθεί το πώς θα συνδυαστεί η μόνιμη έδρα των αγώνων με την πολυεθνική τους ελκυστικότητα και ότι πρέπει να υπάρξει ένα καλό διοικητικό όργανο που θα αναλάβει την εποπτεία, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια.

Συνεχίζοντας, η Λαγκάρντ επέμεινε ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα και υπενθύμισε ότι ο μαραθώνιος διεξήχθη πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς και ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ονομάζονται έτσι λόγω της Ολυμπίας, η οποία έχει φιλοξενήσει φανταστικούς αθλητές.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Πηγή: nafteboriki.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη Η Σημερινή Ημέρα Για Την «Μαρινόπουλος» – Στηρίζει Η «Σκλαβενίτης»

Όχι Από Το Δ.Σ. Αρταίων Στα Απορρίμματα Της Λευκάδας

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας