ΕΛΛΑΔΑ

Η κρατική ασφάλεια μιλάει για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών

Η κρατική ασφάλεια μιλάει για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών
Η κρατική ασφάλεια μιλάει για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών

ΜΕ βεβαιότητα η κρατική ασφάλεια μιλάει για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών.

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ κρατικές υπηρεσίες εστιάζουν την προσοχή τους στις 12 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέσα σε 48 ώρες στην Ζάκυνθο οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως τυχαίες.

ΚΑΠΟΙΟ ανθρώπινο χέρι βρίσκεται πίσω από το έγκλημα που συντελέστηκε στην Ζάκυνθο και στον Κάλαμο.

ΣΥΝΗΘΩΣ πίσω από τις στοχευμένες πυρκαγιές που εκδηλώνονται, κρύβονται οι μαφίες των καταπατητών οι οποίες εκμεταλλεύονται στο έπακρο την ανοχή του κράτους στην αυθαίρετη δόμηση.

ΤΑ ΔΥΟ κόμματα του παλαιού διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που εναλλάσσονταν στην εξουσία από τη μεταπολίτευση, φρόντιζαν πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση να τακτοποιούν την πελατεία με τα αυθαίρετα.

ΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΙ που συναλλάσσονταν με το σύστημα όταν νομιμοποιούσαν τα αυθαίρετα στην συνέχεια έβαζαν νέες φωτιές προκειμένου να κατασκευάσουν τη νέα γενιά αυθαίρετων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ αυτής της άθλιας συναλλαγής είναι η άναρχη κατάσταση που επικρατεί στους πρώην αυθαίρετους οικισμούς της Αττικής.

ΣΤΙΣ περιοχές των αυθαίρετων δεν έχουν κατασκευαστεί τα απαραίτητα έργα υποδομής, με αποτέλεσμα τα σπίτια και οι κάτοικοι να βρίσκονται στο έλεος των πυρκαγιών.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ της πολιτείας είναι τεράστιες χωρίς να παραγνωρίζονται και οι ευθύνες του κάθε πολίτη ξεχωριστά, που επιδιώκει να διαμορφώσει υπεραξίες, καταφεύγοντας στην αυθαιρεσία.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι σύνθετο και δεν μπορεί να λυθεί με ευχολόγια.

ΟΥΤΕ το κράτος είναι σε θέση να κινητοποιεί εναέρια και επίγεια μέσα, όταν οι φωτιές είναι πολλές και στοχευμένες.

ΤΟΤΕ η διασπορά της πυροσβεστικής και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης ευνοεί τους εμπρηστές και τους οικοπεδοφάγους, όπως συνέβη στην Ζάκυνθο, που ξέσπασαν ταυτόχρονα δεκάδες φωτιές με αποτέλεσμα να παραλύσει ο μηχανισμός πυρόσβεσης.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ με τους εμπρησμούς είναι σοβαρό και γι΄ αυτό χρειάζεται κινητοποίηση των νευραλγικών κρατικών υπηρεσιών, προκειμένου να εντοπίσουν τη μαφία που καίει τα δάση.

ΑΥΤΟ είναι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και πρέπει να το κερδίσει.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ η μαφία των οικοπεδοφάγων θα κάψει και το τελευταίο δένδρο σε αυτή τη χώρα.

 

Πηγή: KontraNews.Gr