ΕΛΛΑΔΑ

Φιάσκο Καλογρίτσα, δεν έχει τα 18 εκατ. για την α’ δόση – Στον Ιβάν Σαββίδη η άδεια

Καλογρίτσας, Παραίτηση Καλογρίτσα, τηλεοπτικές άδειες
Καλογρίτσας, Παραίτηση Καλογρίτσα, τηλεοπτικές άδειες

Ανατροπή στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης από τους τέσσερις υπερθεματιστές.

Η εταιρεία του επιχειρηματία Καλογρίτσα ζήτησε προθεσμία 48 ωρών για να καταθέσει τα χρήματα, ωστόσο η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρνητική.

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι τρεις (Αλαφούζος, Μαρινάκης, Κυριακού) έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους, με τον ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1 να καταθέτει το ποσό το πρωί της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης:

Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:

«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Παραίτηση Καλογρίτσα με βολές κατά των υπολοίπων

Με ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας Γιάννης Καλογρίτσας κατήγγειλε “κανιβαλισμό” σε βάρος του, εξαπέλυσε βολές σε όλους τους υπόλοιπους περί διαπλοκής και προανήγγειλε προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά των επικριτών του. Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Τα σενάρια της επόμενης ημέρας

Από τη στιγμή που στις 19:00 το απόγευμα οριστικοποιηθεί ότι ο υπερθεματιστής Καλογρίτσας δεν τήρησε τους όρους του διαγωνισμού, η όλη διαδικασία βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Αναμένονται νέες δικαστικές προσφυγές από πλευράς των υπολοίπων εταιρειών, ενώ ερωτήματα υπάρχουν και για το τι θα γίνει στη συνέχεια.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, εφόσον εκπέσει κάποιος, τότε θα καταλάβει τη θέση του ο πρώτος επιλαχών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στη θέση του Καλογρίτσα θα μπει η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη που είχε προσφέρει 61,5 εκατ. ευρώ. Οι υπόλοιποι επιλαχόντες είναι ο ALPHA του Δ. Κοντομηνά με 61 εκατ., η εταιρεία συμφερόντων Βαρδινογιάννη με 18 εκατ. και το STAR με 13 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Ο Γιώργος Βαρεμένος Παρευρέθηκε Στην Πολιτική Εκδήλωση Του ΣΥΡΙΖΑ Στην Αμφιλοχία

Μεθοδεύουν μεταφορά μεταναστών στο ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας;

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας