ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη – σοκ στη δίκη της μικρής Άννυ: Την τεμάχισαν ζωντανή!

μικρής Άννυ, τεμαχισμός μικρύς άννυ, Νασίφ Αχμέντοφ, Νικολάι
μικρής Άννυ, τεμαχισμός μικρύς άννυ, Νασίφ Αχμέντοφ, Νικολάι

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ

Σχεδόν βέβαιος για τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ όσο ήταν εν ζωή, εμφανίστηκε ο ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο ειδικός επιστήμονας εμφανίστηκε κατά 95% πεπεισμένος, καθώς – όπως είπε στο δικαστήριο – το κολαστήριο της Μιχάηλ Βόδα ήταν γεμάτο διάσπαρτες κηλίδες αίματος του μικρού κοριτσιού, οι οποίες είχαν εκτιναχθεί και σε μεγάλο ύψος.

Σε σχετική ερώτηση της πολιτικής αγωγής για το βρασμό του πτώματος της 4χρονης, μετά τον τεμαχισμό, ανέφερε: «Στα 26 χρόνια που είμαι στην Ιατροδικαστική, βρασμό μετά από τεμαχισμό δεν έχω γνωρίσει! Πρέπει να βρεθεί μιας γεννεσιουργός αιτία της ψυχικής δράσης του κατηγορουμένου».

Πρόεδρος: «Έχετε πει ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ημερομηνία και αιτία θανάτου της Άννυ σε έγγραφο σας προς την ανακρίτρια. Αν σε ένα θύμα που είναι ζωντανό και επιχειρηθεί τεμαχισμός, αν γίνει ένεση αναισθησίας θα εκτιναχθεί πάλι το αίμα»;

Μάρτυρας: «Ναι, κύριε Πρόεδρε. Μπορεί ναι μεν να πέφτει η πίεση, αλλά το αίμα εκτινάσσεται και κάνει διάσπαρτες κηλίδες όταν αυτός ο άνθρωπος είναι εν ζωή. Είναι μεγάλες οι πιθανότητες να είναι εν ζωή όταν υπάρχουν διάσπαρτες κηλίδες, ενώ, όταν ο νεκρός τεμαχίζεται μετά θάνατον, θα υπάρξει εκροή αίματος, δεν θα εκτιναχθεί».

Πρόεδρος: «Εσείς, τι συμπέρασμα βγάζετε από τα στοιχεία της υπόθεσης»;

Μάρτυρας: «Ότι έγινε τεμαχισμός εν ζωή. Πέραν του 95% πιθανολογώ ότι ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή».

Πρόεδρος: «Αν τεμαχισμός έγινε λίγα λεπτά μετά το θάνατο, θα υπήρξε πάλι πίεση»;

Μάρτυρας: «Όχι! Κατά τη διάρκεια του τεμαχισμού δε θα μπορούσε να φωνάξει το παιδί».

Ο κ. Καρακούκης τόνισε, μάλιστα, στην κατάθεσή του πως όταν πρόκειται για ένα παιδάκι σε τόσο μικρή ηλικία, ο τεμαχισμός δεν χρειάζεται πολύ ώρα. Περίπου μία με μιάμιση.

Εισαγγελέας: «Ο τεμαχισμός σε ποσό χρόνο τελείτε; Γίνεται με απλό μαχαίρι»;

Μάρτυρας: «Ο τεμαχισμός είναι πιο εύκολος από ό,τι φαίνεται. Έχουμε περιστατικά αποκεφαλισμού που κάποιος αναρωτιέται αν ο άλλος ήταν ανατόμος. Επειδή έχουμε να κάνουμε με ένα παιδάκι είναι πολύ πιο εύκολος.
Σε έναν μεγάλο άνθρωπο θα υπήρχαν και τραύματα άμυνας.
Για ένα παιδάκι τριών ετών, άντε να είναι μια ώρα, μιάμιση, γιατί ήταν μικρό το παιδάκι. Σε περίπτωση αποκεφαλισμού δε θα υπήρχε τόσο πολύ αίμα».

Το πρόσωπο μυστήριο

Τα ευρήματα τα οποία τοποθετούν τον Νασίφ Αχμέντοφ, γνωστό ως Νικολάι, στο διαμέρισμα τις ημέρες που πιθανολογείται ότι έλαβε χώρα η δολοφονία της 4χρόνης Άννυ, απασχόλησαν το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την ανατριχιαστική υπόθεση.

Αν και έγινε προσπάθεια καθαρισμού, βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο υπόγειο σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, όπως εξήγησε ο πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ, Στέφανος Λημναίος, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος θανάτου της Άννυ αλλά και οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα.

Ωστόσο, από τα ευρήματα που εξέτασαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκύπτει η ύπαρξη γενετικού υλικού αλλά και αίματος του Νικολάι. Μάλιστα, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε πως περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να εντοπιστεί γενετικό υλικό κάποιου σε ένα χώρο όταν είναι από τους τελευταίους χρήστες του.

Πρόεδρος: «Τι συμπέρασμα μπορείτε να βγάλετε από τα στοιχεία που εστάλησαν στην υπηρεσία σας; Ως προς τις συνθήκες τεμαχισμού»;

Μάρτυρας: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό, από το DNA αυτό δεν προκύπτει. Μπορεί να συνεισφέρει στο ποιοι ήταν στο σπίτι, ποιοι είχαν αφήσει γενετικό υλικό. Δεν μπορεί να προσδιοριστεί ωστόσο χρονικά πότε συνέβη αυτό».

Πρόεδρος: «Για μια κηλίδα στο σοβατεπί όπου βρέθηκε DNA της Άννυ, του Νικολάι και τρίτου άγνωστου προσώπου, τι συμπέρασμα βγάζετε»;

Μάρτυρας: «Έχουμε ανιχνεύσει εκεί κηλίδα λανθάνοντος αίματος. Στο συγκεκριμένο από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά βλέπουμε ότι κύριος δότης είχε δώσει λανθάνον αίμα. Για τα λοιπά βιολογικά υλικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους ήταν. Θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, από αφή ή δικό του αίμα άλλης συγκέντρωσης».

Για το γεννητικό υλικό του Νικολάι στις χειρολαβές της πόρτας του υπνοδωματίου του διαμερίσματος της Μιχάηλ Βόδα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι λανθάνον αίμα του κατηγορουμένου. Σημειώνεται πως στο διαμέρισμα βρέθηκε και κομμάτι από το νύχι του.

Πρόεδρος: «Δηλαδή από τα ευρήματα προκύπτει ότι στο διαμέρισμα έχει βρεθεί και αίμα του τέταρτου κατηγορουμένου»;

Μάρτυρας: «Ναι, οι ενδείξεις αυτό δείχνουν»

Πρόεδρος: «Ο καθαρισμός εξαφάνισε στοιχεία δραστών»;

Μάρτυρας: «Σίγουρα σε κάποια σημεία η προσπάθεια αυτή απέδωσε καρπούς».

Η κατάθεση της κας Τάνια…

Η ένταση στο ακροατήριο κορυφώθηκε με την κατάθεση της κυρίας “Τάνια” ( Στογιάκα Μίντσεβα), η οποία φέρεται να φιλοξένησε τον Νικολάι τις επίμαχες ημερομηνίες που διαπράχθηκε η αποτρόπαια δολοφονία.

«Μέχρι τώρα δεν ήξερα τίποτα, αλλά, ήρθε και με βρήκε ο δικηγόρος της μητέρας της μικρής. Από τις 9 μέχρι 13 Απριλίου 2015 με είχε παρακαλέσει η μάνα του Νικολάι να τον φιλοξενήσω, σε σπίτι στην οδό Αχαρνών το οποίο νοίκιαζα σε μία Βουλγάρα, η οποία εκείνη την περίοδο έλειπε».

Η μάρτυρας μάλιστα υποστήριξε πως ο Νικολάι της ζήτησε δουλειά και του βρήκε.

Η κυρία «Τάνια» κατέθεσε στο Δικαστηρίου πως στις 9 Απριλίου 2015 έδειξε το διαμέρισμα στον Νικολάι και του έδωσε κλειδιά. Επιπλέον, υποστήριξε πως εκείνο το διάστημα έμεινε εκεί ακόμα ένας συμπατριώτης της. Η κατάθεση της πάντως προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης αλλά και την έδρα, τον πρόεδρο και την εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε τη σύλληψη της για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Πρόεδρος: «Πως το θυμάστε»;

Μάρτυρας: «Το είχα γράψει σε ένα χαρτί και το θυμάμαι».

Πρόεδρος: «Σας πήρε μια άγνωστη και σας είπε να φιλοξενήσετε το γιο της και εσείς δεχθήκατε»;

Μάρτυρας: «Το δέχθηκα τι να κάνω; Εγώ του βρήκα δουλειά και από ότι ξέρω είχε πάει».

Πρόεδρος: «Σας ζήτησε η μάνα του για συγκεκριμένο διάστημα»;

Μάρτυρας: «Μου είχε πει για τέσσερις, πέντε μέρες. Το λόγο δεν τον ξέρω που μου ζήτησε να τον φιλοξενήσω, ούτε που έμενε πριν και τι έκανε. Αυτό είχε συμβεί και με άλλους συμπατριώτες μου».

Η μάρτυρας υπέπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με τις ημερομηνίες που φέρεται να είχε φιλοξενήσει τον Νικολάι, με αποτέλεσμα να δεχθεί βροχή ερωτήσεων από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου σχετικά με το ακριβές διάστημα που τον φιλοξένησε. Κι αυτό διότι ενώ αρχικά είπε ότι τον είχε φιλοξενήσει από τις 9 Απριλίου μέχρι τις 13 Απριλίου, στη συνέχεια υποστήριξε πως είχε πάει στο Λουτράκι στις 11 και 12 Απριλίου 2015 και όταν επέστρεψε – στις 12 Απριλίου το απόγευμα – εκείνος είχε φύγει.

Πρόεδρος: «Πότε επιστρέψατε από Λουτράκι»;

Μάρτυρας: 11-12 Απριλίου πήγα στο Λουτράκι και γύρισα την Κυριακή του Πάσχα και δεν ήταν εκεί».

Πρόεδρος: «Αρχικά μας είπατε ότι τον φιλοξενήσατε 9 με 13 και τώρας λέτε ότι είχε φύγει στις 12; Για θυμηθείτε παρακαλώ»!

Μάρτυρας: «Εγώ ξέρω ότι γύρισα μεσημέρι του Πάσχα και μπορεί το απόγευμα να είχα πάει στο διαμέρισμα της οδού Αχαρνών. Ο άλλος που έμενε εκεί είπε ότι ήρθε και έφυγε (σ.σ. ο Νικολάι). Τώρα ο άλλος που έμενε εκεί είναι στη Βουλγαρία».

Πρόεδρος: «Έμενε όλες τις ημέρες σπίτι ή έφευγε»;

Μάρτυρας: «Είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι έμενε».

Πρόεδρος: «Μάθατε αν έμενε όλες τις ώρες »;

Μάρτυρας: «Δεν ξέρω. Αν είχε φέρει κι άλλους θα μου το είχαν πει. Μετά εξαφανίστηκε και εγώ πριν από δέκα μέρες έμαθα ότι είναι κρατούμενος».

Εισαγγελέας: «Σας πλήρωσε»;

Μάρτυρας: «Δεν του ζήτησα εγώ λεφτά αλλά εκείνος μου έδωσε 10 ευρώ».

Σε ερωτήσεις του Σταύρου Γεωργίου, στον οποίο είπε αρχικά ότι δεν γνώριζε τον Νικολάι, η μάρτυρας υποστήριξε ότι της έδειξε την φωτογραφία του από το κινητό και δεν τον αναγνώρισε ωστόσο μετά είδε φωτογραφίες του στο Ίντερνετ και κατάλαβε ότι ήταν αυτός.

Γεωργίου: «Μου είπατε ότι θα ψάξω τα κιτάπια μου»;

Μάρτυρας: «Δε σας είπα έτσι»!

Σε αυτό το σημείο ο κ. Γεωργίου ζήτησε να κρατηθεί ως ύποπτη ψευδορκίας μέχρι να ανατραπούν οι εις βάρος της υπόνοιες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ η εισαγγελέας υπέβαλε επίσης αίτημα για τη σύλληψη της.

Η δίκη συνεχίζεται στις 29 Σεπτεμβρίου 2016.

Πηγή: newsbeast

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Ισόβια Κάθειρξη Στον 40χρονο Συζυγοκτόνο Του Βελβεντού Κοζάνης

Χειροπέδες Σε 37χρονο Για Αποπλάνηση 12χρονης

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας