ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα – Τόκιο με… παπί Honda !!!

Αθήνα, Τόκιο ,Honda Supra-X 125 Helmin, Κωνσταντίνος Μητσάκης, Αθήνα Τόκιο με μηχανάκι, Athens Tokyo, Motorcycle
Αθήνα, Τόκιο ,Honda Supra-X 125 Helmin, Κωνσταντίνος Μητσάκης, Αθήνα Τόκιο με μηχανάκι, Athens Tokyo, Motorcycle

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι – υπερπαραγωγή 13.400 χιλιομέτρων από την Αθήνα στο Τόκιο, οδηγώντας ένα Honda Supra-X 125 Helmin.

«Πάντα πίστευα πως σημασία δεν έχουν τα κυβικά μιας μοτοσυκλέτας για να ταξιδέψει κανείς κοντά ή μακριά, αλλά το πάθος και η λαχτάρα που κρύβει μέσα του για να γνωρίσει νέους τόπους, να περπατήσει σε καινούργια μονοπάτια γνώσης και να ζήσει συναρπαστικές περιπέτειες». Με αυτά τα λόγια ο Κωνσταντίνος Μητσάκης απαντά στην αδιαμφισβήτητη απορία όλων μας «μα είναι δυνατόν»;

Να λοιπόν που όταν το πάθος για ταξίδι συναντά την αγάπη για τη μοτοσικλέτα, οι ικανότητες του μέσου έρχονται σε δεύτερη, ίσως και τελευταία μοίρα. Δύο τροχοί, ένας κινητήρας και ο ανοιχτός δρόμος αρκούν .

Ο ατρόμητος αναβάτης , οδηγώντας ένα Honda Supra-X 125 Helmin, χορηγία της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε, επίσημου εισαγωγέα της ιαπωνικής εταιρείας στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει το πρωτόγνωρο ταξιδιωτικό με αφετηρία την Αθήνα και τερματισμό το Τόκιο. Επιδίωξη του Κώστα Μητσάκη είναι να καλύψει μέσα σε 45 ημέρες τη διαδρομή των 13.400 χιλιομέτρων.

Το διηπειρωτικό ταξίδι «Road 2 Japan 2016» ξεκινά στις 17/6/2016 και ολοκληρώνεται στις 2/8/2016.
Με ουσιαστική αφετηρία τα μικρασιατικά παράλια της Τουρκίας (θα προηγηθεί ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς-Χίος-Τσεσμέ), οι κυριότερες πόλεις που θα φιλοξενήσουν την πορεία του Έλληνα αναβάτη στην ηπειρωτική Ασία είναι:

1. Η Άγκυρα και η Τραπεζούντα στην Τουρκία

2. Το Μπατούμι και η Τιφλίδα στην Γεωργία

3. Το Βολγκογκράντ, το Αστραχάν, η Σαμάρα και η Ούφα στην Ρωσία

4. Η Όμσκ, η Νοβοσιμπίρσκ, το Ιρκούτσκ και το Βλαδιβοστόκ στην Σιβηρία

5. Το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, όπου ένα επιβατικό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Βλαδιβοστόκ-Τογιάμα, θα αποβιβάσει το Έλληνα αναβάτη στην Ιαπωνία. Μετά από 800 χλμ. θα φτάσει στον τελικό του προορισμό, το φουτουριστικό Τόκιο.

Για τις ανάγκες του ταξιδιωτικού στο Honda Supra-X 125 Helmin έγιναν ορισμένες μετατροπές προκειμένου να γίνει με εύκολο και ασφαλή τρόπο η μεταφορά των αποσκευών του αναβάτη. Πιο συγκεκριμένα, προστέθηκαν δυο μικροί αποθηκευτικοί μεταλλικοί χώροι στα πλαϊνά της μοτοσυκλέτας, τοποθετήθηκε σχάρα με top-case βαλίτσα και 2 πλαϊνά σαμάρια, ενώ στο τιμόνι τοποθετήθηκε βάση για το GPS.

Ταυτόχρονα, για την περαιτέρω αύξηση της αυτονομίας ο αναβάτης θα έχει μαζί του και ένα εφεδρικό 5-λιτρο ντεπόζιτο καυσίμων, ενώ θα χρησιμοποιήσει για την ασφαλή μεταφορά ευπαθών αντικειμένων τον τεράστιο αποθηκευτικό χώρο 19,5lt που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει κράνος full face.

Γιατί όμως ο Κώστας Μητσάκης επέλεξε το Honda Supra-X 125 Helmin γι αυτό το επικό ταξίδι; Όπως ο ό ίδιος δηλώνει: «Προτίμησα το Honda Supra-X 125 Helmin σε αυτό το δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό ταξίδι γνωρίζοντας την τεχνολογική υπεροχή αλλά και την αξιοπιστία των μοντέλων της Honda». Εμείς δεν μένει, πέρα από το θαυμασμό μας, να εκφράσουμε της ευχές μας για την αίσια ολοκλήρωση του επίπονου και δύσκολου αυτού ταξιδιωτικού εγχειρήματος στο συνάδελφο δημοσιογράφο – φωτογράφο.

Road to Japan, Αθήνα Τόκυο με Παπί
Road to Japan, Αθήνα Τόκυο με Παπί
Road to Japan, Αθήνα Τόκυο με Παπί
Road to Japan, Αθήνα Τόκυο με Παπί

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας – Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Λίγα Λόγια Για Το Υπέροχο Χωριό Σπάρτο

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας