ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Πεθαίνω σε λίγους μήνες, θα κάνω ευθανασία» – Αλ. Βέλλιος

Πανελλήνια συγκίνηση αλλά και αφορμή για ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία αλλά αποτελούν «ταμπού» προκάλεσε η συγκλονιστική εξομολόγηση που έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Βέλιος, για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο. Αποκάλυψε ότι οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι έχει μόνο μερικούς μήνες ζωής μπροστά του. Αυτό που συγκλονίζει ακόμα περισσότερο όμως, είναι ότι ο δημοσιογράφος σκοπεύει να ταξιδέψει μέχρι την Ελβετία για να κάνει ευθανασία.

«Φοβόμουν πάρα πολύ τον θάνατο όσο πίστευα όλα αυτά τα χρόνια ότι είμαι άτρωτος, στο απυρόβλητο. Όταν σου έρχεται ο τοίχος αντιμέτωπος προσπαθείς να συμφιλιωθείς, να το αποδεχθείς και να το καβαλήσεις κατά κάποιο τρόπο. Να καβαλήσεις τον φόβο σου, το φάσμα της ανυπαρξίας να κατανικήσεις δηλαδή όλο αυτό που απωθούμε μια ζωή, τον φόβο του θανάτου. Σε μένα ήταν πάρα πολύ έντονο, δεν μπορούσα να το διαχειριστώ μέχρι τώρα, ωστόσο το διαχειρίστηκα».

«Είμαι αφημένος στις αντοχές του οργανισμού μου»

«Το μαθαίνω το Σεπτέμβριο. Είχα κάποια συμπτώματα οργανικά, πάω κάνω τις εξετάσεις μου και μου λένε έχεις έναν όγκο ήδη πολύ προχωρημένο. Ξεκινάω μια σειρά από χημειοθεραπείες. Αναζητούμε ένα παράθυρο ευκαιρίας για χειρουργείο, δεν υπάρχει. Ο δεύτερος κύκλος θεραπείας δείχνει ότι ο όγκος είναι πιο ισχυρός από τα φάρμακα και αυτή τη στιγμή δεν παίρνει καν χημειοθεραπεία. Άρα αυτή τη στιγμή είμαι αφημένος στην ενέργεια και τις αντοχές του οργανισμού μου οι οποίες προφανώς δεν είναι και ανεξάντλητες. Ο ηπατολόγος μου έχει πει για 2-3 μήνες».

«Έχω κάνει τα χαρτιά μου ήδη για ένα ίδρυμα στη Ζυρίχη που δέχεται ξένους. Αποκαλείται βοηθούμενη αυτοκτονία. Πας με τους δικούς σου ανθρώπους και σου δίνουν ένα ποτήρι με φάρμακο, δηλώνεις για μια ακόμα φορά ότι το κάνεις με τη θέλησή σου, πίνεις το ποτήρι και μέσα σε ελάχιστα λεπτά φεύγεις».

Ο Βέλλιος τονίζει επίσης ότι είναι στάση ζωής η επιλογή του να προχωρήσει σε ευθανασία και ανοίγει ένα θέμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία και κυρίως για τη θρησκεία. Επισημαίνει ότι είναι δική του επιλογή να φύγει με αξιοπρέπεια και χωρίς πόνο τονίζοντας ότι οι δικοί του το δέχθηκαν δύσκολα όμως τον στηρίζουν. «Το πρόβλημα της ευθανασίας εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού. Εγώ είμαι υποστηρικτής και συνήγορος του δικαιώματός μας στον θάνατο. Θεωρώ το δικαίωμα στον θάνατο είναι το πιο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Aλ. Βέλιος.

Ο Αλέξανδρος Βέλιος έχει γράψει και βιβλίο στο οποίο μιλάει για την προσωπική του μάχη, με τον τίτλο: «Εγώ κι ο θάνατός μου – Το δικαίωμα στην ευθανασία».

Πηγή: imerisia.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Εφυγε Μόλις Στα 43 Της Η Ηθοποιός Γεωργία Αποστόλου

Αμφιλοχία: Την εξύβρισε και την έκλεψε η οικιακή βοηθός

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας