ΕΛΛΑΔΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μεγαλύτερη διαγραφή χρέους δανειοληπτών έγινε σε ζευγάρι της Κεφαλονιάς!

Νόμος Κατσέλη
Νόμος Κατσέλη

Τι λέει ο Πατρινός δικηγόρος Χρήστος Λιαρομμάτης

Η μεγαλύτερη διαγραφή χρέους δανειοληπτών μετά την εφαρμογή του νόμου Κατσέλη αποφασίστηκε πριν από λίγες μέρες από το Ειρηνοδικείο Σάμης Κεφαλονιάς.

Ειδικότερα, το δικαστήριο από το συνολικό χρέος των 518.000 ευρώ, που αφορούσε στεγαστικό δάνειο, διέγραψε το ποσό των 469.000 και τα υπόλοιπα 49.000 ευρώ θα πληρωθούν από τους δανειολήπτες σε βάθος 17,5 ετών.

Οι δανειολήπτες (ο σύζυγος, ιδιοκτήτης και οδηγός βυτιοφόρου, και η σύζυγός του άνεργη) επικαλέστηκαν την οικονομική τους αδυναμία και το δικαστήριο, αφού απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της πιστώτριας τράπεζας, τους επέβαλε να πληρώσουν σε 17,5 χρόνια το ποσό των 49.000 ευρώ, το οποίο μοιράζεται ως εξής: 300 ευρώ τον μήνα για τα επόμενα 2,5 χρόνια και 173 ευρώ τον μήνα για 15 χρόνια.

Παράλληλα, το δικαστήριο προστατεύει με την απόφασή του όχι μόνο την κύρια κατοικία των δανειοληπτών αλλά και την υπόλοιπη κινητή και ακίνητη περιουσία τους (ένα διαμέρισμα στην Κεφαλονιά, ένα στην Αττική, όπως και τα αυτοκίνητά τους).

O δικηγόρος Χρήστος Λιαρομμάτης από την Πάτρα, συνήγορος των δανειοληπτών, είπε πως «μοναδική ασπίδα νομικής προστασίας απέναντι σε ένα αδηφάγο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που ανακεφαλαιοποιείται προκλητικά με χρήματα των φορολογουμένων, παραμένει ο νόμος Κατσέλη».

Τέλος, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, ανέφερε πως «η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων των δικαστηρίων, όπως και η συγκεκριμένη του Ειρηνοδικείου Σάμης Κεφαλονιάς, με άρτιες και εμπεριστατωμένες νομικά αιτιολογίες, αλλά και με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία απέναντι στους χειμαζόμενους πολίτες, δικαιώνουν πανηγυρικά τους δανειολήπτες, αποκρούοντας τους προσχηματικούς ισχυρισμούς των πιστωτών».

Πηγή: Patrasevents.gr