ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποχρεωτικός προγραμματισμός από τους βοοτρόφους για τον εμβολιασμό των ζωών τους για την οζώδη δερματίτιδα

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλ/νίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλ/νίας ενημερώνει τους βοοτρόφους, οι οποίοι δεν έχουν ήδη εμβολιάσει τα ζώα τους για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών, να απευθυνθούν άμεσα στα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία, προκειμένου να προγραμματιστεί ο εμβολιασμός των ζώων τους. Υπενθυμίζουμε ότι ο εμβολιασμός πραγματοποιείται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και από ιδιώτες Κτηνιάτρους που συμμετέχουν στα πλαίσια πρόληψης εμφάνισης του νοσήματος.

Οι βοοτρόφοι που δεν θα προσέλθουν στα Αγροτικά Κτηνιατρεία για τον προγραμματισμό εντός των δέκα επόμενων ημερών (έως 31/01/2017), θα θεωρηθεί ότι δεν συνεργάζονται και θα υποστούν κυρώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ, σε περίπτωση που τα ζώα τους εμφανίσουν το νόσημα, δεν αποζημιώνονται για την υποχρεωτική σφαγή αυτών, υφίστανται διοικητικό πρόστιμο και αποστέλλονται στον Εισαγγελέα για διασπορά νοσήματος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Επιδότηση Βιολογικών Καλλιεργειών 2017

Το Νέο Φορολογικό Των Αγροτών Για Το 2017

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας