Εθνικό πένθος σήμερα την Ιταλία για τους 281 νεκρούς από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Τετάρτη στην κεντρική χώρα, όπου εκατοντάδες διασώστες συνεχίζουν ακόμη τις έρευνες στα ερείπια, χωρίς μεγάλες ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων.
Οι σημαίες είναι μεσίστιες σε όλη τη χώρα για την κηδεία των θυμάτων της Αρκουάτα και της Πεσκάρα ντελ Τρόντο, που είναι μεταξύ των τριών πλέον πληγέντων περιοχών στα Απέννινα Όρη.
Η τελετή θα γίνει αργά το πρωί σε ένα γυμναστήριο στο ‘Ασκολι Πιτσένο, στους πρόποδες των ορέων, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.
Συγγενείς θρηνούν δίπλα στα τριάντα τέσσερα φέρετρα που κείτονται, το ένα δίπλα στο άλλο, στο εσωτερικό ενός γυμναστηρίου στο Ασκόλι Πιτσένο.
Ανάμεσά τους, δίπλα σε ένα από αυτά τα φέρετρα, στέκεται ένα μικρόσωμο σκυλάκι, αφοσιωμένο μέχρι τέλους στον ιδιοκτήτη του. Το ανοιχτόχρωμο κόκερ σπάνιελ δεν έφυγε στιγμή από το σημείο, θρηνώντας για την απώλεια του αγαπημένου του.
Είναι απόλυτα φυσικό να φέρνει στη μνήμη την ιστορία του Χάτσικο, που έγινε διάσημος όχι μόνο στην Ιαπωνία αλλά και παγκοσμίως για την αξιοθαύμαστη αφοσίωση στον κύριό του, στον οποίο έμεινε πιστός για όλη του την ζωή.
Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τόκιο, Χιντεσάμπουρο Ουένο που ζούσε μοναχικά στα περίχωρα του Τόκιο μεγάλωσε τον Χάτσικο σαν πραγματικό φίλο και σύντροφο. Ήταν πραγματικά αχώριστοι και καθημερινά περπατούσαν μαζί μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό της Σιμπούγια, όπου ο καθηγητής έπαιρνε το τρένο για να πάει στο πανεπιστήμιο.
Ο Χάτσικο πήγαινε κατόπιν σπίτι αλλά το απόγευμα ξαναγύριζε στον σταθμό, όπου περίμενε την επιστροφή του κυρίου του. Τον Μάιο του 1925 ο Χάτσικο συνόδευσε όπως πάντα τον καθηγητή στον σταθμό του τρένου και γύρισε σπίτι. Ο καθηγητής όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στον σταθμό διότι κατά την διάρκεια μιας διάλεξης στο πανεπιστήμιο πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία. Ο Χάτσικο ξαναγύρισε στον σταθμό, περιμένοντας στο ίδιο σημείο τον κύριό του κάθε μέρα, για το υπόλοιπο της ζωής του.
Ο Χάτσικο άφησε ιστορία σαν παράδειγμα ύψιστης αφοσίωσης και πίστης από το ζώο προς τον άνθρωπο.
Ποιός ξέρει άραγε πως να ονομάζεται αυτό το καταπληκτικό κοκεράκι και ποια η ιστορία του ιδιοκτήτη του…
Πηγή: petsonly.gr
Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία
Διαβάστε επίσης:
Ενημερωτική συνάντηση για το νέο πρόγραμμα LEADER
Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας
Add Comment