ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Στα ελληνικά νησιά 200 στελέχη της Europol για τον εντοπισμό τζιχαντιστών

europol greek islands, europol ελληνικά νησιά, τζιχαντιστές ελλάδα, τζιχαντιστές σε ελληνικά νησιά
europol greek islands, europol ελληνικά νησιά, τζιχαντιστές ελλάδα, τζιχαντιστές σε ελληνικά νησιά

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Europol φανατικοί προσπαθούν να διεισδύσουν στην Ευρώπη για συμμετέχουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αποστολή στα ελληνικά νησιά 200 στελεχών της Europol με στόχο να εντοπίσουν φανατικούς τζιχαντιστές που προσπαθούν να διεισδύσουν στην Ευρώπη προαναγγέλλει ο επικεφαλής της Rob Wainwright.

Όπως υποστηρίζει ο ISIS σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από τις ήττες που υφίσταται στη Συρία έχει κάνει την «στρατηγική επιλογή» να μεταφέρει τον πόλεμο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ίδιο κάποιοι εξτρεμιστές χρησιμοποιούν πλαστά διαβατήρια σε μια προσπάθεια να φτάσουν στην Ευρώπη χωρίς να εντοπιστούν και ένας μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός υποδύεται τους πρόσφυγες.

Η ομάδα των 200 ανδρών θα αναπτυχθεί εντός εβδομάδων και έχει ως στόχο τον εντοπισμό των εξτρεμιστών χρησιμοποιώντας μεθόδους που έχει αναπτύξει η Βρετανία στα αεροδρόμιά της.

Ο Rob Wainwright προειδοποίησε για περισσότερες επιθέσεις όπως αυτές στο Παρίσι, καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση στον ISIS και ότι μπροστά υπάρχουν προκλήσεις δεδομένου ότι άνθρωποι οι εμποτίστηκαν με την ιδεολογία του προσπαθούν να επιστρέψουν στην Ευρώπη.

Μιλώντας στην Evening Standard είπε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται να είναι μια μακρά μάχη για εμάς το να αντιμετωπίσουμε όσους εμπλέκονται και πως θα τους δεχτούμε πίσω στις κοινωνίες μας καθώς και πώς θα εντοπίσουμε αυτούς που δημιουργούν τα μεγαλύτερα προβλήματα ασφάλειας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Νέο, τεράστιο φράχτη ετοιμάζει στα σύνορα η Ουγγαρία με το βλέμμα στην Τουρκία

Γαλατάς Ναυπακτίας: Ο Θρήνος Ενός Κουταβιού, Που Λίγες Ώρες Πριν, Φόλιασαν Την Μητέρα Του!

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας