ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχώρηση Τσίπρα για την εκδήλωση με θέμα τον Ανδρεα Παπανδρέου

Υποχωρεί η κυβέρνηση στην ανάγκη παρουσίας του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Πηγές της Χαρ. Τρικούπη αναφέρουν ότι σε τηλεφώνημα του προς τη Φώφη Γεννηματα ο προέδρος της Βουλής Ν. Βούτσης είπε πως «ουδέποτε ήταν στις προθέσεις του πρωθυπουργού να παραστεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου.»

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Βούτσης είπε στην κα Γεννηματά ότι θα εισάγει προς έγκριση στη διάσκεψη των Προέδρων το αίτημα της για ειδική τιμητική συνεδρίαση τον Αν. Παπανδρέου την προηγούμενη μέρα της εκδήλωσης.

Αυτή η λύση ικανοποιεί όλες τις πλευρές, σε περίπτωση που εγκριθεί το αίτημα, καθώς θα μπορέσει ο πρωθυπουργός να απευθύνει λόγο.

Υπενθυμίζεται ότι προβληματισμός στη Χαρ. Τρικούπη είχε προκληθεί για τη διαχείριση της εκδήλωσης η οποία θα διοργανωνόταν υπό την αιγίδα της Βουλής και τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ. Oπως αποκάλυψε χθες η «Κ», στην εκδήλωση θα ήταν παρών ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και διά του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση ζητήθηκε η συνδρομή από την κ. Φώφη Γεννηματά ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κάτι μάλλον φυσιολογικό, καθώς πρόκειται για το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

23χρονος Παραδέχθηκε Την Κλοπή 10 Γυναικείων Τσαντών

Ο Κώστας Καραγκούνης Στην Αμφιλοχία

Αμφιλοχία– 62χρονος Έπεσε Σε Φρεάτιο Και Τραυματίστηκε

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας