ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη πώληση «κόκκινων» δανείων μεγάλων επιχειρήσεων σε fund

Στην πρώτη πώληση-μεταβίβαση προβληματικών δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, σε ποσοστό 50% έκαστη, προχωρούν η Eurobank και η Alpha Bank ΑΛΦΑ.

Τα δάνεια θα δοθούν στην πλατφόρμα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων που ετοιμάζει το αμερικανικό επενδυτικό fund KKR, στο οποίο δίνεται η πρώτη άδεια λειτουργίας για διαχείριση κόκκινων δανείων.

Στη μικτή εταιρεία διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία όμως θεωρούνται βιώσιμα, αναμένεται να συμμετάσχει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Υποχώρηση Τσίπρα Για Την Εκδήλωση Με Θέμα Τον Ανδρεα Παπανδρέου

Το KKR θα συνεισφέρει και κεφάλαια στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των προβληματικών δανείων, ενώ τα προβληματικά δάνεια, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομίας, από τον τομέα του τουρισμού (ξενοδοχειακές), τις κατασκευές μέχρι τη βαριά βιομηχανία.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση είχε περάσει πέρυσι τον Δεκέμβριο από τη Βουλή το σχετικό ν/σ (δεύτερο πακέτο προαπαιτούμεων για τη δόση του 1 δισ.) όπου επιτρέπονταν η πώληση «κόκκινων» δανείων μεγάλων επιχειρήσεων σε ξένα funds.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης:

23χρονος Παραδέχθηκε Την Κλοπή 10 Γυναικείων Τσαντών

Ο Κώστας Καραγκούνης Στην Αμφιλοχία

Αμφιλοχία– 62χρονος Έπεσε Σε Φρεάτιο Και Τραυματίστηκε

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας