Μικρό, ζουμερό, λαχταριστό φρουτάκι της άνοιξης που δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να της αντισταθεί αφού, τόσο η γεύση όσο και τα οφέλη στην υγεία μας τεράστια.
Έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοτονωτικές ιδιότητες, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά της σε φαινόλες (με κυρίαρχες τις ανθοκυανίνες, που της δίνουν το κόκκινο χρώμα) και βιταμίνες Α και C, ενώ περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, ουσίες γνωστές για την ευεργετική τους δράση στην όραση.
Η φράουλα έχει ευεργετικές ιδιότητες στις ακόλουθες περιπτώσεις:
Αναιμία
Υπέρταση
Σε προβλήματα από ρευματισμούς και χολή.
Μείωση κινδύνου οστεοπόρωσης, καρδιαγγειακών παθήσεων και αρθρίτιδας.
Ισορροπία των υγρών του σώματος και της αρτηριακής πίεσης.
Αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Έχει καθαρτική, αιμοστατική, διουρητική και μαλακτική δράση και συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
Τόνωση επιδερμίδας
Προστασία από τον καρκίνο
Η βιταμίνη C, το φολικό οξύ και η ανθοκυάνη, μερικά από τα πολλά φλαβονοειδή που περιέχονται στις φράουλες, τα οποία έχουν εξαιρετικές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, αποτελούν μια εξαιρετική «ασπίδα» για την καταπολέμηση του καρκίνου και των όγκων. Η ημερήσια πρόσληψη φράουλας, φαίνεται πως μειώνει σημαντικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Διατροφική αξία της φράουλας ανά 100 γρ.
Πηγή: fitsteps.gr
Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία
Διαβάστε επίσης:
Πρόσληψη τριών υπαλλήλων καθαριότητας με δίμηνη σύμβαση για τους λιμένες Αστακού και Μύτικα
Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας
Add Comment