ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερα χαράτσια πριν φύγει το 2016

Μέχρι την Παρασκευή έχουν διορία οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για το 2016, στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα τέλη κυκλοφορίας και η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Αναλυτικά οι φόροι που πρέπει να τακτοποιηθούν:

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 στα οποία δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, εκτός από τις περιπτώσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων καθώς από φέτος ως έτος πρώτης κυκλοφορίας θεωρείται το έτος που πήραν για πρώτη φορά πινακίδες σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το συνολικό για τα τέλη κυκλοφορίας που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται περίπου στα 1,2 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει δοθεί καμία παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας και έτσι από την Πρωτοχρονιά και μετά το ποσό αν δεν έχει καταβληθεί επιβαρύνεται με πρόστιμο και διπλασιάζεται.

Η τέταρτη και προτελευταία δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ το συνολικό ποσό της οποίας ανέρχεται περίπου στα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Η δόση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και επιχειρήσεων το συνολικό ποσό της οποίας ανέρχεται περίπου στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ΦΠΑ φορολογικής περιόδου Νοεμβρίου των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους οφειλές έχουν στη διάθεσή τους δυο δυνατότητες:

Να κάνουν χρήση της πάγιας ρύθμισης τμηματικής εξόφλησης οφειλών προς το Δημόσιο που επιτρέπει την εξόφληση των οφειλών σε έως και 12 μηνιαίες δόσεις (ή 24 δόσεις στις περιπτώσεις έκτακτων φορολογικών υποχρεώσεων).
Να κάνουν χρήση των προγραμμάτων εξόφλησης φορολογικών οφειλών μέσω πιστωτικών καρτών σε έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

iefimerida.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Η Τοποθέτηση Του Βαγγέλη Τσούκα Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας Για Την Σύσταση Και Λειτουργία «Κοινωνικού Παντοπωλείου»

Ποιες Παγίδες Κρύβει Το Υποχρεωτικό Πλαστικό Χρήμα

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας