ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΗ

Συνεντεύξη Αναστασίας Νταρλαγιάννη

Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου συνεχίζει το Αφιέρωμα σε Ανθρώπους, από το χώρο της Τέχνης και των Γραμμάτων, με την παρουσίαση της Εικαστικού ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ από την Αμφιλοχία.

Μέσα από τις συνεντεύξεις τους, που θα γίνονται μέσα στο Χώρο της Βιβλιοθήκης, θα αλληλογνωριζόμαστε μέσα από δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή προβληματισμών.
Παρουσιάζουμε μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ατόμων, που δημιουργούν και όσους ασχολούνται, με την προβολή και προώθηση του Πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΠΑΡΤΟΥ : Ποιά ήταν τα ερεθίσματα για να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με την ζωγραφική τέχνη;
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ : Από μικρή ηλικία είχα προδιάθεση και μεγάλη αγάπη για την ζωγραφική και την χειροτεχνία. Συνέχεια έψαχνα τρόπους αυτό να το καλλιεργήσω και στα δώδεκα μου χρόνια μαθήτευσα στην Σχολή Αγιογραφίας της Μητρόπολης ”Κοσμάς ο Αιτωλός”, για τέσσερα χρόνια και αργότερα μετά το Λύκειο, μπήκα στην Σχολή Καλών Τεχνών.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΠΑΡΤΟΥ : Αποτελεί μια ευχάριστη και ταυτόχρονα μια ελπιδοφόρα ”έκπληξη” η Παρουσία σου στα Εικαστικά Δρώμενα της περιοχής, μιας και έχεις στο ενεργητικό σου ήδη δυο ατομικές εκθέσεις.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ : Η πρώτη ατομική μου έκθεση με θέμα ”Το alter ego μιας Γυναίκας”, έγινε πριν δυο χρόνια στην μπυραρία ”Φως Φανάρι” στην Αμφιλοχία και είχε διάρκεια δύο βδομάδες.

Η δεύτερη έκθεση έγινε πέρσι το καλοκαίρι στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας με θέμα ”Εγώ ο Πρόσφυγας”, επιρρεασμένη από το δράμα των προσφύγων,την έκθεση αυτή θα την παρουσιάσω επίσης και σε ένα Μουσικοπαιδαγωγικό Πρόγραμμα.

Η επιτυχία της έκθεσης αυτής ήρθε να δικαιώσει τους κόπους και τις φιλοδοξίες μου, γιατί δυστυχώς δεν είχα βοήθεια και στήριξη από κανένα φορέα, μόνο από ελάχιστους φίλους και η ταλαιπωρία μου ήταν αφάνταστη μιας και η έκθεση ήταν φοβερά επώδυνη για να στηθεί, γιατί είχε δύσκολα υλικά όπως σύρμα και ξύλο. Στον αντίποδα όμως στηρίχτηκε και είχε μεγάλη απήχηση στην πλειοψηφία του κόσμο κάτι που με ικανοποίησε πολύ.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΠΑΡΤΟΥ : Εκτός από την ζωγραφική και την χαρακτική, έχεις και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες;
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ : Ασχολήθηκα και έμαθα την νοηματική γλώσσα μετά από σπουδές τεσσάρων χρόνων. Ξεκίνησε από την ειδική αγωγή και συνεχίστηκε για να συνδεθεί με την ζωγραφική, γιατί πιστεύω πως η ζωγραφική και η νοηματική γλώσσα έχουν κοινό παρανομαστή.
Οι άνθρωποι που δεν ακούνε έχουν διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων, όταν νοηματίζουν δημιουργούν εικόνες και παραστάσεις και αντιλαμβάνονται διαφορετικά τις διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητας και γενικότερα είναι περισσότερο απελευθερωμένοι

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΠΑΡΤΟΥ : Η δημιουργική ανησυχία και τα όνειρα του κάθε δημιουργού δεν σταματάνε. Τι να περιμένουμε για την συνέχεια;
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ : Το καλοκαίρι τελειώνω τη σχολή και θα παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη για να αποκτήσω τον τίτλο”Εικαστική ψυχοθεραπεύτρια” και να μπορώ να ασχοληθώ με παιδά με ειδικές ανάγκες και κακοποιημένα άτομα.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΠΑΡΤΟΥ : Η ενασχόληση σου με αυτές τις δημιουργικές δραστηριότητες τι ”δωρίζουν” σε σένα ως Άνθρωπο και ως Καλλιτέχνη;
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ : Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές αποκομίζω τεράστια χαλάρωση, αμβλύνεται η φαντασία μου και το βασικότερο εισπράττω μια απερίγραπτη αίσθηση Ελευθερίας

Διαβάστε επίσης:

Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου Υποδέχεται Την Ομάδα Αφήγησης “ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΛΩΣΤΗ” Για Μια Συνέντευξη

Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου Παρουσιάζει Στην Σημερινή Της Ανάρτηση Ένα Διήγημα Της Σπαρτιώτισσας Ρέας Καλογιάννη

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας