ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο διαχειριστής της σελίδας ‘Θάνατος στα ΖΩΑ – Η επιστροφή’

Μετά από δεκάδες καταγγελίες από φιλοζωικές οργανώσεις και πολίτες, συνελήφθη ο διαχειριστής της σελίδας “Θάνατος στα ΖΩΑ – Η επιστροφή”

Συνελήφθη σήμερα ο διαχειριστής της σελίδας στο facebook “Θάνατος στα ΖΩΑ – Η επιστροφή” που είχε προκαλέσει τις έντονες ανριδράσεις των φιλοζωικών οργνανώνσεων και των πολιτών.

Η σελίδα προέτρεπε στην κατανάλωση οικόσιτων ζώων συντροφιάς ως εναλλακτική πηγή κρέατος, πράγμα που εξόργισε χιλιάδες φιλόζωους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο διαχειριστής φέρεται να είναι διοικητικό στέλεχος εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης. Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Βασιλείου Θεοχάρη, το όνομα της εταιρείας δεν θα δημοσιευθεί έως ότου γίνουν οι απαραίτητες έρευνες από εντεταλμένα κλιμάκια του ΕΦΕΤ.

pic2

H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από πολλαπλές καταγγελίες, ανακάλυψε την ΙΡ του δράστη , κατάφερε να τον εντοπίσει με την βοήθεια τεχνολογίας GtP και να τον συνέλαβε “επί τω έργω” μη αφήνοντας καμιά αμφιβολία για την ενοχή του. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθεί.

Η σελίδα υπάρχει στο Facebook από το 2014 και έχει περισσότερους από 1000 ακολούθους. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβε δράση μετά από τις καταγγελίες χιλιάδων φιλόζωων, που έβλεπαν όλα τα τα χρόνια τις προσπάθειές τους να διαγραφεί να πέφτουν στο κενό.

Παράλληλα, η υπόθεση εγείρει ερωτηματικά για τα χαλαρά όρια και την “δημοκρατικότητα” των κοινωνικών δικτύων.

Πηγή: Καταφύγιο ζώων Βύρωνα

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ Το Φεστιβάλ Κατανάλωσης Κρέατος Σκύλου Στην Κίνα (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αμφιλοχία: Συνελήφθηκαν 2 άτομα, 43 και 30 ετών, για κλοπή ενός τάμπλετ

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας