ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη! Πτώματα 5 εμβρύων εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα – Συλλήψεις γιατρών και ιδιοκτητών της ιδιωτικής κλινικής

Οι σοροί πέντε εμβρύων ανακαλύφτηκαν σε περιοχή μεταξύ Αγίου Επικτήτου και Καράκουμι στην κατεχόμενη επαρχία Κερύνειας, μετά από πληροφορία που δόθηκε στην “αστυνομία”, σε σχέση με υπόθεση παράνομων εκτρώσεων στην ιδιωτική κλινική “Αντά” (νησί) στην Κερύνεια.

Οι σοροί που πιστεύεται ότι ανήκουν σε έμβρυα μεγαλύτερα των έξη μηνών μεταφέρθηκαν στο “κρατικό” νοσοκομείο κατεχόμενης Λευκωσίας για νεκροψία.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οκτώ άτομα, τρεις γιατροί, ένας αναισθησιολόγος, ένας νοσοκόμος, μια μαία, μια γραμματέας και ένας άνδρας ασφάλειας, συνελήφθησαν σχετικά με την υπόθεση και τέθηκαν σήμερα υπό τριήμερη κράτηση ο καθένας.

Η υπόθεση αφορά εκτρώσεις που έγιναν μεταξύ 2013 και 2016 σε εγκυμονούσες στις οποίες το έμβρυο ήταν μεγαλύτερο των δέκα εβδομάδων, που είναι το επιτρεπτό όριο στα κατεχόμενα για τις εκτρώσεις.

Εξάλλου, το “υπουργείο” υγείας ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε όπως η κλινική παραμείνει κλειστή για τρεις μήνες ενώ οι έρευνες της “αστυνομίας” συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τα κατεχόμενα, οι εκτρώσεις πραγματοποιούνταν με χειρουργική επέμβαση. Οι ιδιοκτήτες της κλινικής φέρονται γνώριζαν για τις εκτρώσεις και έχουν συλληφθεί.

Πηγή: dete.gr