ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προγραμματισμός και συντονισμός δράσεων των αγροτοκτηνοτρόφων – Στους δρόμους την Δευτέρα

Σε καζάνι που βράζει βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς τα νέα που βάζουν φέτος στους αγρότες είναι φωτιά!

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, στην εφημερίδα ‘Συνείδηση’, ανέφερε μερικά από τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτοπούλη, τα μέτρα που βγάζουν και φέτος τους αγρότες στους δρόμους είναι τα εξής: «ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά, μέχρι το 2022.
Ο διπλασιασμός, σχεδόν, του συντελεστή φορολόγησης (από 13% το 2016 ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια στα επόμενα χρόνια),ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι εισόδημα και πόσο.
Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου που μαζί με αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και τα άλλα πολλά αγροτικά χαράτσια που μας επιβάλουν, εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής. Η επιβολή πρόσθετου τέλους – το ονομάζουν «περιβαλλοντικό» – στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.
Η κατάργηση του ΟΓΑ και η σχεδιαζόμενη περικοπή κατά 60% των συντάξεων στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν.
Διεκδικούμε άμεσα να γίνουν εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων βδομάδων, απαιτώντας αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών».

Μετά απο διαλογική συζήτηση και κατάθεση προτάσεων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μπλόκο Κεφαλόβρυσου αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Συμμετοχή και συντονισμό δράσεων με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, οταν οι δράσεις γίνονται σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Στήριξη των δράσεων που έχουν αποφασιστεί ήδη απο αγροτικούς φορείς και σύλλογους για την Δευτέρα 23/1.

Ενημερωση και κινητοποίηση όλων των Αγροτοκτηνοτρόφων του Νομού.

Καλουμε τους αγροτες και τους κτηνοτροφους του Νομου να συμμετεχουν στις κινητοποιησεις.

Για την Δευτερα 23/1 εχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δρασεις:

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο και στην Τράπεζα Πειραιώς Βόνιτσας στις 11:00 πμ.

Παράταξη των Γεωργικών Μηχανημάτων σε κεντρικά σημεία σε όλες τις αγροτικές περιοχές, αρχής γενόμενης απο την Κατοχή και το Ευηνοχώρι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικός προγραμματισμός από τους βοοτρόφους για τον εμβολιασμό των ζωών τους για την οζώδη δερματίτιδα

Το Νέο Φορολογικό Των Αγροτών Για Το 2017

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας