ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

Ποτέ δεν πλένουμε το ωμό κοτόπουλο

σαλμονέλα, καμπυλοβακτηρίδια, κοτόπουλο, πουλερικά, fitsteps,
σαλμονέλα, καμπυλοβακτηρίδια, κοτόπουλο, πουλερικά, fitsteps,

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της έρευνας Jennifer Quinlan, οι άνθρωποι έχουν την λανθασμένη ιδέα πως το να πλένουν το κοτόπουλο, το κάνουν πιο καθαρό.

Η πραγματικότητα είναι πως το κοτόπουλο που αγοράζεις στο μάρκετ ή το κρεοπωλείο έχει έτσι κι αλλιώς σαλμονέλα ή καμπυλοβακτηρίδια, τα οποία δεν θα φύγουν είτε πλύνεις με ζεστό ή με κρύο νερό το κοτόπουλο.

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγεις τα βακτήρια είναι μα μαγειρέψεις καλά και μέχρι το εσωτερικό του το κοτόπουλο και αν πρέπει να το μαγειρέψεις ολόκληρο, να εφοδιαστείς με θερμόμετρο του οποίου η θερμοκρασία θα πρέπει να φτάσεις τους 75 βαθμούς κελσίου σύμφωνα με τις οδηγίες του παγκόσμιου οργανισμού υγείας.

Όπως κι αν το προτιμάς, βραστό, ψητό, τηγανητό, το κοτόπουλο πρέπει να βρεθεί σε υψηλή θερμοκρασία για να σκοτωθούν όλα τα κακά βακτήρια.

«Αν τα βακτήρια ήταν ορατά με γυμνό μάτι, θα έβλεπες ότι όσο κι αν πλύνεις το κοτόπουλο, όσο κι αν το σκουπίσεις με πετσέτα, τα μικρόβια θα μείνουν εκεί».

Για όσους θέλουν να πάρουν έξτρα μέτρα προστασίας πριν το μαγείρεμα του κοτόπουλο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων προτείνει να σκουπίζεις το κοτόπουλο με χαρτοπετσέτα.

Fitsteps Tips

Στη συνέχεια, να είσαι προσεκτικός για να πλύνεις σωστά όλα τα σκεύη, πιάτα, σανίδες κοπής ή πάγκους της κουζίνας που ήρθαν σε επαφή με το ωμό κοτόπουλο για να αποφευχθεί η εξάπλωση των βακτηρίων, ενώ έχεις τελειώσει το μαγείρεμα.

Αναδημοσίευση από το Fitestps.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Τρόφιμα Και Αναλώσιμα Για Το Εργαστήρι Παναγία Ελεούσα Από Την ΟΣΥΒΑ

Δείτε Γιατί Δεν Πρέπει Να Ρίχνουμε Σκουπίδια Και Πλαστικά Μέσα Στις Θάλασσες..

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας