ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για τις 36 δόσεις στη ΔΕΗ

δεη, 36 δόσεις, παράταση προγράμματος, δεη διακανονισμός, 36 δόσεις δεη
δεη, 36 δόσεις, παράταση προγράμματος, δεη διακανονισμός, 36 δόσεις δεη

Tην παράταση για δύο επιπλέον μήνες, ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 του προγράμματος των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών ρεύματος αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, μετά από εισήγηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Μανώλη Παναγιωτάκη.

Το αρχικό πρόγραμμα έληγε στις 31 Ιουλίου.

Στόχος της όλης κίνησης είναι να μειωθούν οι «κόκκινοι» λογαριασμοί στη ΔΕΗ, που κατά καιρούς ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ, προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα ρευστότητας στην επιχείρηση. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 230.000 πελάτες της ΔΕΗ με συνολικές οφειλές περίπου 680 εκατ. ευρώ προχώρησαν σε διακανονισμό της οφειλής τους με το σύστημα, των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή, σύμφωνα με δήλωση του κ. Παναγιωτάκη στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΔΕΗ. Οι συνολικές ρυθμίσεις οφειλών ως τις 30/6/2016 σε πελάτες της Μέσης (μεγάλες επιχειρήσεις) και της Χαμηλής Τάσης (νοικοκυριά και επαγγελματίες) έχουν φθάσει στα 715 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο καταναλωτές με χαμηλές οφειλές δεν έσπευσαν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα διακανονισμού, όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης, χωρίς να κρύψει τον σκεπτικισμό του για την εξέλιξη που σε συνδυασμό με την αύξηση των ρευματοκλοπών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην επιχείρηση.

Πάντως στη χθεσινή της ανακοίνωση η ΔΕΗ απέδωσε την παράταση του προγράμματος στη μεγάλη ανταπόκριση από πελάτες της, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά στο ευνοϊκό πρόγραμμα για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις. Εκτιμά μάλιστα ότι θα υπάρξει αύξηση των αιτημάτων για διακανονισμό και υπενθυμίζει ότι η καταβολή της πρώτης δόσης πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού.

Οι πελάτες της ΔΕΗ που θα ρυθμίσουν τις οφειλές με βάση το πρόγραμμα θα μπορέσουν να επωφεληθούν και από την έκπτωση 15% στη χρέωση για το ηλεκτρικό ρεύμα (ενέργεια) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που τρέχει από 1ης Ιουλίου και αφορά μόνον στους «συνεπείς» καταναλωτές, δηλαδή αυτούς που δεν χρωστούν στην επιχείρηση ή έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση και εξοφλούν κανονικά τις δόσεις τους.

Το πρόγραμμα των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή ξεκίνησε την 1η Απριλίου 2016 με αρχική καταληκτική ημερομηνία στις 31 Ιουλίου. Σύμφωνα με την αρχική απόφαση, από 1ης Αυγούστου οι οικιακοί πελάτες, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους καταβάλλοντας προκαταβολή 5% επί του συνολικού χρέους σε 18 ως 36 δόσεις. Μάλιστα το ποσό της δόσης θα έπρεπε καταρχάς να φθάνει στο 30% του μέσου σε ετήσια βάση μηνιαίου λογαριασμού.
Μετά την απόφαση που έλαβε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, η εφαρμογή του «αυστηρότερου» προγράμματος διακανονισμού των οφειλών αναβάλλεται ως τον Οκτώβριο, εκτός και αν δοθεί και νέα παράταση.
Η ευνοϊκή ρύθμιση δεν αφορά στις ρευματοκλοπές.

Τέλος στο Δ.Σ. της ΔΕΗ τοποθετήθηκαν τέσσερα νέα μέλη, οι κ.κ. Λ. Σταθάκης, Γ. Ανδριώτης, Χ. Παπαγεωργίου και Β. Χατζηαθανασίου.

Της Μανταλένας Πίου – imerisia.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Fraport Greece (Αιτήσεις): Ξεκινά Προσλήψεις Για Τα Γραφεία Της Και Τα Αεροδρόμια

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας