ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο παιδεραστής Ντιτρού ήθελε να απαγάγει παιδιά και να φτιάξει υπόγεια παιδούπολη

Ο διαβόητος Βέλγος παιδεραστής Μαρκ Ντιτρού σχεδίαζε «να απαγάγει πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών» και «να κατασκευάσει ένα είδος υπόγειας πόλης» σε παλιές στοές ορυχείων, υποστηρίζει ένας από τους πρώην δικηγόρους του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βελγικό περιοδικό Soir Mag.

Ο Ζιλιέν Πιερ, που εκπροσωπούσε τον Ντιτρού από το 1996, όταν συνελήφθη, μέχρι το 2003, δηλαδή έναν χρόνο πριν από τη δίκη του, αφηγήθηκε στο περιοδικό μια από τις συζητήσεις που είχε με τον πελάτη του.

«Αντιλαμβάνεστε ότι κανείς δεν διερωτήθηκε ποτέ γιατί είχα επιλέξει εκείνο το σπίτι, εκείνη την περιοχή;» τον είχε ρωτήσει ο Μαρκ Ντιτρού. «Η ιδέα μου ήταν να διαπράξω πάρα πολλές απαγωγές παιδιών και να δημιουργήσω, στις στοές των ορυχείων, ένα είδος υπόγειας πόλης όπου θα βασίλευε το καλό, η αρμονία, η ασφάλεια», πρόσθεσε.

Ο Μαρκ Ντιτρού, που σήμερα είναι 59 ετών, συνελήφθη στις 13 Αυγούστου 1996. Δύο ημέρες αργότερα δύο κορίτσια, η Λετισιά Ντελέζ, 14 ετών και η Σαμπίν Νταρντέν 12 ετών, βρέθηκαν ζωντανές σε μια κρύπτη, στο υπόγειο ενός από τα σπίτια που χρησιμοποιούσε ο παιδεραστής στην περιοχή Μαρσινέλ, πολύ κοντά στα παλιά ορυχεία του Σαρλερουά, στο νοτιοδυτικό Βέλγιο. Η Λετισιά είχε απαχθεί λίγες ημέρες νωρίτερα ενώ η Σαμπίν ήταν αιχμάλωτη επί αρκετούς μήνες.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν σε μια από τις ιδιοκτησίες του Ντιτρού βρέθηκαν θαμμένες δυο 8χρονες φίλες, η Ζουλί και η Μελισά, τις οποίες είχε απαγάγει τον Ιούνιο του 1995 στη Λιέγη. Τα κοριτσάκια πέθαναν από την πείνα στο υπόγειο κολαστήριο της Μαρσινέλ. Δύο μεγαλύτερες κοπέλες, τη 17χρονη Αν Μαρσάλ και τη 19χρονη λφια Λάμπρεκς, τις είχε θάψει ζωντανές στον κήπο ενός άλλου σπιτιού που διατηρούσε.

Στη δίκη του στο Εφετείο της Αρλόν το 2004 η Σαμπίν Νταρντέν, το ένα από τα δύο κορίτσια που σώθηκαν, εξήγησε ότι ο Ντιτρού της είχε δώσει άλλο όνομα και την έκανε να πιστέψει ότι την προστάτευε από κάποιους μυστηριώδεις «κακούς» ενώ ταυτόχρονα την κακοποιούσε σεξουαλικά.

Μάλιστα, της είχε πει ότι απήγαγε τη Λετισιά Ντελέζ για χάρη της, ώστε να έχει μια φίλη.

Η απαγωγή της 14χρονης Ντελέζ ήταν και η τελευταία του Ντιτρού: οι αρχές οδηγήθηκαν σ` αυτόν από την περιγραφή που τους έδωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας για το όχημα στο οποίο επιβίβασε το κορίτσι.

Ο Ντιτρού κρίθηκε ένοχος τον Ιούνιο του 2004 για τις απαγωγές και τον βιασμό έξι κοριτσιών και εφήβων και για τέσσερις δολοφονίες. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δικαίωμα αναστολής της ποινής.

Πηγή: ikypros.com

Διαβάστε επίσης:

Τι Είχε Πει Σε Φίλες Της Η 15χρονη Πριν Πέσει Στο Κενό

Θλίψη Στο Αγρίνιο Από Τον Ξαφνικό Θάνατο Της Φρειδερίκης Καϊπάνου