ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Έξωση στο ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού

Έξωση στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη κάνει το υπουργείο Πολιτισμού με έγγραφο που κοινοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η καταγγελία για την κίνηση του Υπουργείου Πολιτισμού επισημάνθηκε και από το ΠΑΣΟΚ το οποίο στην ανακοίνωσή του σημειώνει: “Λίγες ημέρες μετά την 22η επέτειο του θανάτου της Μελίνας Μερκούρη μαθαίνουμε πως το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να κάνει έξωση στο ομώνυμο ίδρυμα. Ένα ίδρυμα το οποίο ίδρυσε προς τιμήν της ο σύντροφός της, Ζιλ Ντασέν, αμέσως μετά τον χαμό της, το 1994. Φυσικά, δεν πρόκειται να θυμίσουμε στον κύριο Μπαλτά και το κόμμα του ποια ήταν η Μελίνα και ποια ήταν η προσφορά της στις τέχνες, την πολιτική ιστορία και στη χειραφέτηση των δύο φύλων στη χώρα μας. Απλώς επισημαίνουμε πως το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη έχει διοργανώσει εκατοντάδες εκδηλώσεις και εκθέσεις, προσφέρει υποτροφίες σε φοιτητές ενώ απονέμει και τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» για νέες ηθοποιούς.”

“Αμέλεια; Αδιαφορία; Αποστροφή προς τον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο στον οποίο ανήκε η Μελίνα;
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.
Το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη όμως αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο του καταταλαιπωρημένου σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Και η κυβέρνηση οφείλει να το προστατέψει
.” τονίζει στην ίδια ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ.

Το έγγραφο που ζητά από το ίδρυμα που βρίσκεται επί της οδού Πολυγνώτου 9-11 στην Πλάκα να συστεγαστεί με κάποια άλλη υπηρεσία του Υπουργείου κοινοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Πηγή: www.lifo.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurovision: Αυτό Είναι Το Τραγούδι Που Στέλνει Η Ελλάδα – Χιπ Χοπ, Ποντιακή Λίρα Και Πρόσφυγες… (Δείτε Το Video Clip)

Βρέθηκε Βλήμα Του 1940 Σε Χωράφι Στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου