ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντέρμπυ ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσής Αυγής – ΚΚΕ για την 2η θέση!

Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος, Σταθάκης παίρνοντας κουράγιο ο ένας από τον άλλον έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου για να δείξουν πόσο αποφασιστικοί είναι και πως δεν λογαριάζουν κανέναν. Ποιο ΔΝΤ; Ποιος Σάκης; Προχωράνε μάλιστα και σε κατάθεση δύο Νομοσχεδίων χωρίς να ρωτήσουν κανένα από τους δανειστές-αυτό αφήνουν να εννοηθεί.

Οπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, η κυβέρνηση καταθέτει την ερχόμενη εβδομάδα τα νομοσχέδια για φορολογία εισοδήματος και ασφαλιστικό, τα οποία θα συζητηθούν με τις κανονικές διαδικασίες στο κοινοβούλιο και θα ψηφιστούν προς το τέλος του μήνα.

Επί της ουσίας, ο υπουργός Οικονομικών-σύμφωνα με την Καθημερινή- ασκεί πίεση στους θεσμούς να υπάρξει έως τότε συμφωνία σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν τα σενάρια που θέλουν την διαπραγμάτευση να κλείνει τον Ιούλιο και υπό την απειλή μια χρεοκοπίας.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος απέφυγε να απαντήσει ευθέως για το εάν η κατάθεση των νομοσχεδίων έχει τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Αντιθέτως, άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται να μονομερή κίνηση, κάνοντας λόγο για κατανόηση από την πλευρά των θεσμών και των πολιτικών ηγετών, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή σε παρατηρήσεις των δανειστών επί των νομοσχεδίων.

Ακόμη υποστήριξε ακόμη ότι «η ελληνική κυβέρνηση, ως κυρίαρχη, θα αποφασίσει για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι πιθανό η συμφωνία με τους θεσμούς να επικυρωθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 25 ή 26 Απριλίου.

Την ίδια στιγμή κυριακάτικη εφημερίδα θα δημοσιεύσει δημοσκόπηση-φωτιά που δείχνει την Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 15 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κινείται στο +-10%!

Αυτό σημαίνει ότι δίνει μάχη για την 3η θέση με την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ που εμφανίζεται ιδιαίτερα ανεβασμένο!

Μιλάμε για την σφαγή του Δράμαλη στις πιο κάτω θέσεις…

Πηγή: kourdistoportocali.com

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη 25χρονος στο Αιτωλικό για παράνομη κατοχή 2.500 κροτίδων και για οπλοκατοχή

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας