ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αστακός: «Άνοιξε η πόρτα» για πέρασμα στην Ιταλία;

An Afghan woman sits with her child at a dock at the port of Kos Island in Greece on May 27, 2015. The European Commission is due on May 27 to unveil its latest version of a controversial plan to force EU member states to more evenly absorb the wave of migrants making the dangerous crossing of the Mediterranean Sea to Europe. AFP PHOTO / ANGELOS TZORTZINIS (Photo credit should read ANGELOS TZORTZINIS/AFP/Getty Images)

Αύξηση περιπολιών σε στεριά και θάλασσα από Αστυνομία και Λιμενικό

48 Σομαλοί μεταξύ αυτών και ανήλικοι περίμεναν… τον διακινητή

Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Τετάρτη το απόγευμα την αστυνομία και λίγο αργότερα αστυνομικοί βρίσκονταν στην παραλία Βελά του Αστακού. Δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν στην παραλιακή περιοχή Βελά Αστακού, που βρίσκεται στα παράλια του Ιονίου πελάγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους 48 μετανάστες εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν τις Αρχές. Στη συνέχεια, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πήγαν στην περιοχή και μετέφεραν τους μετανάστες με αστυνομική κλούβα στο Αστυνομικό Μέγαρο Αιτωλίας στο Μεσολόγγι. Όπως προέκυψε, οι μετανάστες είναι υπήκοοι Σομαλίας, 25 γυναίκες και 23 άνδρες, μεταξύ αυτών και ανήλικα παιδιά τα οποία ωστόσο συνοδεύονταν. Οι μετανάστες είχαν έλθει πρόσφατα στη χώρα μας και είχαν καταγραφεί στην Μυτιλήνη, ενώ στην κατοχή τους είχαν υπηρεσιακά σημειώματα εξάμηνης παραμονής στη χώρα. Για το λόγο αυτό οι μετανάστες δεν συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά τους λόγους που οι μετανάστες είχαν πάει στη συγκεκριμένη παραλιακή περιοχή, αξιωματικοί της τοπικής αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να περίμεναν κάποιο πλοιάριο, προκειμένου να τους μεταφέρει στην Ιταλία. Και εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Μήπως άνοιξε… η «πόρτα» στην περιοχή επιβεβαιώνοντας τους φόβους κατοίκων και αρχών της περιοχής, σύμφωνα με τους οποίους τα Δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας έχουν μπει το τελευταίο χρονικό διάστημα στο «μάτι» των διακινητών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και την δυστυχία πλουτίζοντας στην πλάτη των μεταναστών. Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» ήδη τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή έχουν αυξηθεί από Αστυνομία και Λιμενικό, με ενίσχυση των περιπολιών σε στεριά και θάλασσα καθώς και με συνεχείς ελέγχους σε ύποπτα οχήματα και πλοιάρια. Εξάλλου όλο το προηγούμενο διάστημα, είχε φανεί ότι το νέο (νότιο) λιμάνι της Πάτρας και τα Δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας, με το κλείσιμο των συνόρων μπήκαν στον κατάλογο των περιοχών τις οποίες οι διακινητές τις χαρακτηρίζουν ως «ευκαιρία» για πέρασμα των μεταναστών προς την πλευρά της Ιταλίας, με το αζημίωτο… βέβαια!

Νίκος Αγγελόπουλος

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση Σταθμός Του Ειρηνοδικείου Αμφιλοχίας – Βάλτου Απόφαση Σταθμός Του Ειρηνοδικείου Αμφιλοχίας – Βάλτου

Ντέρμπυ ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσής Αυγής – ΚΚΕ Για Την 2η Θέση!

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας