ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεσολόγγι: Άδειασαν γάλα στην είσοδο της Π.Ε. οι κτηνοτρόφοι

Διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας έκαναν σήμερα οι κτηνοτρόφοι στηριζόμενοι και από τους αγρότες που βρίσκονται στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.

Οι διαμαρτυρόμενοι έφθασαν στην Π.Ε. με τρακτέρ και φορτηγά με μαύρες σημαίες, ενώ έφεραν μαζί τους σανό, το οποίο πέταξαν στην είσοδο του κτιρίου καθώς και γάλα το οποίο άδειασαν, προκειμένου να δείξουν ότι ο κόπος τους δεν ανταμείβεται εξαιτίας των σκληρών μέτρων που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Τα αιτήματα των κτηνοτρόφων είναι πολλά και έχουν σχέση με τη φορολογία, τη διάθεση των προϊόντων, τις αποζημιώσεις κλπ., ενώ οι Αιτωλοακαρνάνες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και με τις αδειοδοτήσεις των στάβλων. Παρόλο που έχουν καταθέσει τους φακέλους τους εδώ και πολύ καιρό δεν έχουν ακόμα λάβει τις άδειες. Για το λόγο αυτό ζήτησαν από την αντιπεριφερειάρχη, Χ. Σταρακά, η οποία απουσίαζε, και από τους αρμοδίους, να παρέμβουν προκειμένου να λυθεί το θέμα.

Παρόντες ήταν και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Λύτρας και Νίκος Μπαλαμπάνης. Ο κ. Λύτρας ως υπεύθυνος του τομέα υποδομών, μιλώντας στους κτηνοτρόφους εξήγησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο δασαρχείο που δεν κινείται με ταχύτητα.

Πηγή: aixmi-news.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Το Νέο Δ.Σ Του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας

Φοροκαταιγίδα 3 Δισ. Ευρώ Για Ελεύθερους Επαγγελματίες, Μισθωτούς, Αγρότες

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας