ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με θειάφι γέμισε η θάλασσα στην Κοκκινόσκαλα Ακτίου

θειάφι, Κοκκινόσκαλα Ακτίου
θειάφι, Κοκκινόσκαλα Ακτίου

Λίγη ώρα μετά την σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 14.50 το μεσημέρι της Τρίτης(6-12-16) με επίκεντρο την περιοχή Ακτίου, ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή επικοινώνησαν με το PrevezaPosto και μας ενημέρωσαν ότι έντονη μυρωδιά από θειάφι κατέκλυσε την περιοχή ενώ τα νερά άρχισαν να παίρνουν κόκκινο χρώμα.

Είναι η περιοχή που ονομάζεται Κοκκινόσκαλα, κοντά στο Διβάρι που υπήρχε εκεί. Βρίσκεται στο Ιόνιο προς την πλευρά του Ακτίου, σε ευθεία γραμμή με τα ιαματικά λουτρά της Πρέβεζας. Αξιοσημείωτο είναι ότι εκεί κοντά προσδιορίζεται και η πηγή του νερού που χρησιμοποιείται στα θειούχα ιαματικά λουτρά της Πρέβεζας.

Οι ψαράδες μας είπαν πως το φαινόμενο αυτό, κυρίως της έντονης μυρωδιάς θειαφιού, παρουσιάζεται συχνά και πιστεύουν ότι εκεί οφείλεται το γεγονός της εξαφάνισης των μεγάλων ποσοτήτων από φύκια που υπήρχαν στην περιοχή της Κυανής ακτής όπου φώλιαζαν τα ψάρια. Πρόσθεσαν δε, ότι από την περιοχή αυτή έχουν εξαφανιστεί τα άφθονα ψάρια, τα μαλάκια και τα καβούρια που υπήρχαν ενώ το θειάφι διώχνει πολλά αλιεύματα που θα έμπαιναν στον Αμβρακικό.

Το φαινόμενο θα πρέπει να απασχολήσει τους ειδικούς καθώς με αφορμή τον σεισμό έγινε εμφανές.

Πηγή: prevezaposto.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Υδροδοτείται Με Πόσιμο Νερό Η Αμφιλοχία

Προσποιούμενος Ευυπόληπτο Αμφιλοχιώτη Καρπώθηκε Γαρίδες Αξίας 500€

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας